UPDATE Alertă în stațiunea Costinești! Mai mulți turiști cu probleme digestive, transportați la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

Cadrele medicale SMURD și SAJ Constanța au fost solicitate în seara trecută să intervină în stațiunea Costinești acolo unde mai mulți turiști au acuzat probleme digestive. 

Potrivit ISU Dobrogea, prin apel la 112 s-a solicitat intervenția salvatorilor la Vila Mandru din Statiunea Costinesti unde erau inițial 8 cazuri cu indigestie.

La fața locului au intervenit echipaje SMURD B2 Costinesti, Autospeciala pentru Victime Multiple de la Mangalia și o ambulanța SAJ.

În total, 21 de persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța  11 femei, 4 barbati, 6 copii), 13 în autospeciala pentru Victime Multiple, 3 SMURD, 3 SAJ, 2 SAJ.

La locul solicitării a rămas o ambulanta SAJ tip C pentru evaluarea altor pacienti. 

Toti pacienții sunt turiști. 

UPDATE: 

„Am fost sunată în jurul orei 23.00 că sunt câteva persoane care acuză probleme digestive. Noi le asigurăm turiștilor pensiune completă. Nu știm de la ce este. Unii au simptome, alții nu. La noi am servit la prânz ciorbă de perișoare și sote de porc cu paste, iar seara cârnat la cuptor cu cartofi. Sunt un grup de prieteni. Alimentele sunt proaspete. Toate sunt cu certificat, sunt de la firme specializate. Nu am mai avut probleme“ - a precizat Angela Mândru, reprezentant al Pensiunii Vila Mândru, Costinești

UPDATE: 1

Turiștii care au ales această pensiune pentru a petrece vacanța pe litoral au numai cuvinte de laudă la adresa acestei unități de cazare. 

„De multe ori am fost aici cazat cu familia, dar și cu copii în tabără. Nu am avut absolut niciun fel de problemă. Aseară am mâncat un cârnat foarte gustos cu cartofi. Nu am absolut nimic. Cei care au ajuns la spital sunt familii venite în grup din zona Banatului. Bănuiesc că au consumat ceva în afara pensiunii“ - a declarat un turist cazat la Pensiunea Vila Mândru 

UPDATE: 2

„În cursul nopții de ieri, 10 iunie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, s-au prezentat 21 de persoane cu toxinfecție alimentară din Costinești. 


Toți sunt turiști veniți în vacanță pe litoral. Majoritatea sunt din Timișoara, o famiie este din Sibiu și o persoană este din Târgoviște.

Dintre cele 21 de persoane, trei au rămas internate la spital. Alte două persoane au avut nevoie de reechilibrare hidroelectrolitică endovenoasă și, după două ore, au plecat acasă. 


Au fost șase copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Restul au fost adulți cu vârste între 19 și 64 de ani.

Mai sunt trei persoane internate.  Starea lor s-a îmbunătățit. Se preconizează ca astăzi, 11 iulie, în cursul după-amiezii,  să fie externați“ - a precizat Dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. 



Citește și: 

Control la restaurantul Pofta Pescarului din Costinești! Ce deficiențe au găsit comisarii (FOTO +VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.