Eveniment

Amenzi pe bandă rulantă, aplicate de jandarmii constănțeni. Iată ce fapte antisociale au fost sancționate

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 31 august – 06 septembrie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 30.000 lei pentru următoarele fapte: desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, patrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în sediul unei instituții publice, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, intrarea cu autoturimul pe plajă.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor cultural-artistice organizate ce organizate în Parcul Teatrului Oleg Danovski (Marea și Muzica), Parcul Gării (Caravana Zbumzzi), Parcul Tăbăcărie(Seri de Teatru la Pontul Euxin), precum şi meciul de fotbal F.C. Farul Constanța – Aerostar Bacău.

Săptămâna trecută au mai fost executate 35 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete și 2 misiuni în sprijinul executorilor judecătorești.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

  Exemple

 În cursul serii de 01 septembrie a.c., jandarmii constănțeni au fost solicitați de către agenții de pază ai Spitalului Județean Constanța, întrucât o persoană a pătruns în incinta unității sanitare cu încălcarea normelor legale de acces. Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța a ajuns imediat la fața locului și a constatat că sesizarea se confirmă.  
      

Întrucât persoana în cauză nu purta nici masca de protecție, aceasta a fost sancționată contravențional pentru cele 2 fapte, cu amendă în cuantum total de 2000 lei.
      
În aceeași seară, jandarmii constănțeni au fost sesizați cu privire la o persoană care tulbura liniștea locuitorilor pe strada Panait Holban din municipiul Constanța. Oamenii legii au ajuns la fața locului și au constatat că un bărbat care părea sub influența băuturilor alcoolice deranja locuitorii prin strigăte și larmă, supărat că își pierduse banii la jocuri de noroc.

     
Pentru fapta săvârșită, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 12 - 18 octombrie

19 Oct 2020 678

Audit pentru reabilitarea termică a pavilionului Comandamentului Inspectoratului de Jandarmi Constanța

19 Oct 2020 402

Constanța Un tânăr a fost prins de jandarmi înainte să vândă droguri, în zona Casa de Cultură

16 Oct 2020 878

Constanța Peste 630 de sancțiuni aplicate de jandarmi, majoritatea în contextul pandemiei

16 Oct 2020 694

Acțiune pentru prevenirea furturilor, pe Secția 5 Constanța

15 Oct 2020 430

Șarpe găsit lângă un bloc de pe strada Soveja, din Constanța

14 Oct 2020 951

Controale ale oamenilor legii pentru prevenția SARS-CoV-2, la Constanța

13 Oct 2020 941

Trei tineri din Constanța, prinși cu droguri de către jandarmi

13 Oct 2020 502

Plt. adj. Ionuț Traicu, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, a primit o distincție pentru activitatea din Afganistan

13 Oct 2020 660

Jandarmii din Constanța au confiscat zeci de pantaloni de trening și bluzoane

12 Oct 2020 658

Colonelul Adrian Chelu, prim-adjunct al IJJ Constanța, s-a pensionat!

09 Oct 2020 1389

Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Despre ce au discutat cu vârstnicii

08 Oct 2020 515

Acțune a IPJ Constanța, pe linia prevenirii înșelăciunii prin metoda Accidentul

07 Oct 2020 569

Constanța Articole de îmbrăcăminte și parfumuri contrafăcute, ridicate de jandarmi

07 Oct 2020 442

Polițiștii din Constanța, acțiune pentru prevenirea înșelăciunilor de tip Accidentul

06 Oct 2020 480