Autorităţile, în alertă Primul român suspectat de Ebola s-a distrat la Constanţa! (galerie foto)

România, pe cale să se alăture ţărilor în care s-a semnalat prezenţa virusului Ebola. Un bărbat de circa 55 de ani, întors din Nigeria, s-a prezentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ploieşti după ce ar fi prezentat simptomele virusului mai sus precizat. Familia cetăţeanului a fost izolată. Înainte de a fi internat, bărbatul a stat câteva zile în judeţul Constanţa, el petrecând un scurt concediu în staţiunea Vama Veche.

Teste din trei în trei zile

„Din informaţiile care au ajuns şi la urechile noastre, bărbatul care este suspectat de Ebola ar fi stat la Vama Veche în perioada 25 - 30 iulie, perioadă în care noi chiar am efectuat câteva teste de control al calităţii apei. Noi am prelevat în acea perioadă analize de apă, la care nu a ieşit nimic anormal, dar aşteptăm rezultatele de la Institutul «Matei Balş» din capitală. Chiar în zona 2 Mai - Vama Veche avem mai multe puncte de control încă de când au existat suspiciunile unui virus în Marea Neagră în partea de litoral a Bulgariei. Testele pe care le prelevăm se fac din trei în trei zile, iar acea perioadă «a fost acoperită», în sensul că au fost prelevate teste de apă în acea perioadă”, a declarat Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.

Autoritățile infirmă posibilitatea unei infecții cu Ebola în România

Posibilitatea unei infecții cu Ebola în România se infirmă în proporție de 99%. Declarația a fost făcută astăzi de managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, scrie știripesurse.ro.

Nu ar fi vorba nici despre malarie, a mai afirmat A. Streinu Cercel, menționând viața pacientului este pusă în pericol de două boli succesive, deși care nu se știu amănunte întrucât bărbatul nu a fost de acord ca autoritățile să dea date despre acestea.

Rezultatele analizelor vor fi cunoscute luni, a afirmat Streinu Cercel, care a adăugat că nu mai este nevoie să fie trimse probe la Hamburg.

Simptome: dureri de spate, frisoane, diaree, vărsături

Conform wikipedia.org, transmiterea virusului se face de la bolnavi (oameni sau animale - maimuțe) prin aerosoli, sânge, organe infectate, contact sexual. Potrivit sursei mai sus citate, boala poate fi transmisă la om de la animalele infectate şi din materiile de origine animală. „Ebola poate fi de asemenea răspândită la oameni prin contactul cu fluide corporale infectate sau prin ace infectate din spitale. Nu există niciun tratament cunoscut pentru această boală. Există medicamente care pot lupta cu viruşii (antivirale), dar nu funcţionează bine împotriva virusului Ebola.

Simptome: în perioada de incubaţie, care poate dura aproximativ o săptămână, simptomele includ: artrită, dureri de spate, frisoane, diaree, oboseală, febră, dureri de cap, stare generala de rău, greaţă, durere în gât, vărsături.

Simptomele târzii includ: sângerare din ochi, urechi şi nas, sângerare din gură şi rect, depresie, inflamaţia ochilor, umflarea genitală, creşterea senzaţiei de durere în piept, erupţii cutanate pe tot corpul, convulsii, comă şi delir. 90% dintre pacienţi mor din cauza acestei boli”, conform wikipedia.org.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum arată salonul pregătit pentru tratarea posibililor pacienți cu Ebola

18 Oct 2014 1739

Un număr de 18 români, sub monitorizare. S-au întors din zone afectate de Ebola

14 Oct 2014 1869

Cinci cetăţeni români, în pericol de contaminare cu Ebola Cât de pregătite sunt autorităţile constănţene în cazul unei epidemii?

11 Oct 2014 3001

UPDATE Suspiciuni de infectare cu Ebola în cazul a cinci români

10 Oct 2014 1748

Ebola, la graniţele României Peste 700 de persoane posibil infectate

10 Oct 2014 1864

Ministerul Afacerilor Externe face comunicări importante privind răspândirea virusului Ebola

10 Aug 2014 2293

UPDATE. Românul suspect de infectare cu virusul mortal a fost în Vama Veche Suspiciune de Ebola în România!

10 Aug 2014 2385