Bărbat din Câmpulung, care a incendiat mai multe bunuri, a încălcat măsura arestului la domiciliu în repetate rânduri

Cercetări privind încălcarea măsurii preventive a arestului la domiciliu!

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la depistarea unei persoane din municipiul Câmpulung, care ar fi încălcat măsura preventivă a arestului la domiciliu, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 28 august a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 24 de ani, din municipiul Câmpulung, care era cercetat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, ce se afla în afara imobilului stabilit ca locație pentru executarea măsurii, transmite IPJ Argeș.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de investigații criminale au comunicat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung aspectele constatate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, conform art. 285, alin. 3, lit. c din Codul Penal.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate de polițiști, în ziua de 15 septembrie a.c., bărbatul a fost depistat din nou în afara locuinței stabilite pentru executarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv în jurul orei 19:00 și în jurul orei 22:30. 

De asemenea, în cursul zilei de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat din nou pe bărbatul în cauză, în dreptul blocului de locuințe unde se află imobilul stabilit ca locație pentru executarea măsurii, după ce, în prealabil, respectiv în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16:30, bărbatul fusese depistat și de către jandarmii argeșeni în afara locației în care trebuia să rămână.
Pentru fiecare dintre situațiile ulterioare de încălcare a măsurii arestului la domiciliu, a fost întocmit dosar penal conform art. 285 din Codul Penal, și a fost sesizată Judecătoria Câmpulung, cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu, a mai punctat sursa citată. 

În același context, amintim că în ziua de 14 iunie a.c., bărbatul în cauză a fost încarcerat, în baza unui Mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Câmpulung, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive de control judiciar, dispusă în urma sesizării instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. De asemenea, propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar, sub efectul căreia se afla, la acel moment, bărbatul în cauză, a fost transmisă de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, ca urmare a încălcării, în mod repetat, a obligațiilor dispuse.

Cercetările se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea, în ziua de 04 aprilie a.c., a unei infracțiuni de distrugere, săvârșită prin incendiere, a unor bunuri aflate în imobilul în care persoana în cauză, la acel moment în vârstă de 23 de ani. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în seara aceleiași zile, respectiv 04 aprilie, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua următoare, față de acesta a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.


Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Știrea inițială:

Reținut de polițiștii câmpulungeni, după ce a incendiat mai multe bunuri

În ziua de 04 aprilie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că la un imobil aflat într-un bloc de locuințe din Câmpulung, s-a produs un incendiu.

După intervenția pompierilor, care au localizat și stins incendiul, s-a stabilit că acesta a fost provocat prin folosirea intenționată a sursei de aprindere.
În urma investigațiilor preliminare și a concluziei privind cauza incendiului, polițiștii de ordine publică au depistat în scurt timp persoana bănuită, respectiv locatarul imobilului în cauză, de 23 de ani, din Câmpulung.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere săvârșită prin incendiere, conform art. 254 alin. 4 din Codul Penal.
Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Câmpulung, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung
.
După administrarea probatoriului, în seara zilei de 04 aprilie, tânărul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 05 aprilie, să fie prezentat în fața supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Citește și:

Știri ConstanțaMotivul pentru care un tânăr de 18 ani a ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar la Curtea de Apel Constanța Recurs în acțiunea de constatare proces verbal dintre UAT Năvodari și Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța

06 May 2024 577

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 817

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 655

Termoficare Constanța Mai mulți consumatori au rămas fără apă caldă la robinete. Lista completă

19 Apr 2024 672

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 514

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5638

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 561

Constanța Halterofilii, pe podium și la competițiile de la Bascov (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 621

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1087

CSM Constanța Voleibalistele au trecut de FC Argeș în minimum de seturi (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 975

Avarie Termoficare Constanța în zona Tomis Nord! Mai mulți abonați au rămas fără căldură și apă caldă

05 Mar 2024 891

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța - „Ie de Argeș”

04 Mar 2024 532

Loteria Română Primul câștig de categoria I obtinut în acest an la Loto 6/49, la extragerea de astăzi, 25 februarie

25 Feb 2024 1369

Muzeul de Artă Populară Constanța Marama din Muscel, piesă din costumul popular argeșean-exponatul săptămânii

19 Feb 2024 716

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 1065