Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

Sursa foto: Captură video Facebook/ Primăria  municipiului Constanța
Primarul Constanței, Vergil Chițac anunță că a început lucrările pentru crearea unui spațiu urban cu parcare etajată, două terenuri de tenis un loc de joacă și spațiu verde în cartierul Tomis Nord. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a primăriei.
 
 

„Am început lucrările pentru crearea unui spațiu urban cu parcare etajată, două terenuri de tenis un loc de joacă și spațiu verde în cartierul Tomis Nord! În Constanța avem o sumedenie de spații care nu sunt valorificate corespunzător, în special în cartiere, care ori au fost lăsate în paragină, ori sunt într-un stadiu avansat de degradare. Tocmai de aceea, unul dintre scopurile noastre este să ne asigurăm că un număr cât mai mare de cartiere beneficiază de proiecte de regenerare urbană, prin care, nu doar că îmbunătățim aspectul cartierelor din oraș, ci răspundem nevoilor cetățenilor în ceea ce privește spațiile pentru recreere.
Momentan se lucrează pe zona terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, delimitată de aleea Capidava, aleea Argeș și strada Suceava, care intră într-un întreg proces de regenerare urbană”, spune edilul.

 
Chițac mai adaugă că intenția este să creeze zone vitale pentru locuitorii din zonă.
 

„Ne dorim să valorificăm acest spațiu și să creăm două zone vitale pentru locuitorii din zonă: o zonă dedicată parcării mașinilor și una dedicată spațiilor verzi.”

 

„Lucrările au început pe aleea Argeș, unde am mai intervenit și în luna martie, o zonă care lasă de dorit din toate punctele de vedere, fie că vorbim de carosabilul deteriorat și acumulările de apă din cauza denivelărilor, fie de inexistența mobilierului urban.
Prin acest proiect ne propunem să reabilităm carosabilul pietonal cu aproximativ 845 metri pătrați, să amenajăm locuri de parcare, grădini publice și să creștem spațiul verde cu aproximativ 1700 de metri pătrați. De asemenea, locuitorii vor dispune de mobilier urban modern și locuri de joacă echipate cu ansambluri cu diverse tematici pentru copii.

Este nevoie urgentă de astfel de proiecte de revitalizare urbană și creștere a confortului. Scopul meu este să implementăm astfel de proiecte în toate cartierele din Constanța. Am încredere că ne vom îndeplini obiectivul dacă vom continua să lucrăm la fel ca până acum”, mai transmite Vergil Chițac.

 
 Citește și
Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UAT Municipiul Constanța contestă executarea silită demarată de dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Când se dă verdictul

20 May 2024 481

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul ADU pentru Primăria Constanța, în cartierul Inel II (FOTO)

17 May 2024 695

Procesul primarului Chițac, amiral în rezervă, cu Casa Sectorială de Pensii MApN, la Curtea de Apel! Nemulțumiri legate de diminuarea cuantumului pensiei militare de stat

16 May 2024 768

Strategia de dezvoltare a stațiunii Mamaia, pe masa discuțiilor cu autoritățile din Constanța

10 May 2024 648

Judecătorii explică de ce administrația Chițac nu poate recupera 4,38 de milioane de dolari, prejudiciu calculat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța (MOTIVARE)

07 May 2024 621

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj cu ocazia zilei de 1 Mai! Ce spune despre motanul Caramel

01 May 2024 630

Primăria Constanța anunță un nou pas pentru construirea garajului de autobuze

30 Apr 2024 482

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a dezvăluit unde va petrece 1 Mai

29 Apr 2024 651

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 859

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 787

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 549

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 642

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 855

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 1323

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 548