Benchetuiala vamesilor

Baut si nemultumit de pesches, vamesul Adrian Riscu a refuzat sa faca vama unei nave aflate la plecare * Cargoul "Haj Khoder" a inregistrat o intarziere de peste 12 ore din cauza vamesului indaratnic * Actele de vama erau in regula

Cargoul "Haj Khoder" se afla acostat la dana 46 din Portul Constanta. Nava era incarcata cu fier vechi si era pregatita de plecare. Operatiunile de incarcare au fost definitivate vineri de dimineata, la ora doua. Dupa alte doua ore, la ora patru, s-a efectuat determinarea cantitatii de marfa prin calcularea pescajului, operatiune premergatoare efectuarii actelor de vama. In jurul orei sase dimineata, declarantii vamali de la Romtrans s-au prezentat la biroul vamal din cladirea Decirom, pentru a obtine actele necesare plecarii navei. Pe motivul ca urmeaza schimbul de tura, vamesii i-au "pasat" pe proprietarii marfii. Dupa efectuarea schimbului de la ora sapte, actele de insotire a fierului vechi au ajuns pe biroul lucratorului vamal Adrian Riscu. Acest vames cu nume predestinat si-a asumat riscul - fara un motiv pertinent si probabil nemultumit de cum s-au prezentat proprietarii marfii - de a refuza sa faca vama pentru ca nava sa poata parasi portul. Adrian Riscu si-a argumentat demersul dand vina pe declarantul vamal care, in opinia sa, mai avea ceva de facut, fara sa specifice ce. Motivul era de fapt altul.

Festin si false probleme

Cu toate ca actele erau in regula, la ora 15.00 vama nu era facuta si nava inregistra intarzieri nejustificate. In aflarea cauzelor acestei intarzieri, l-am cautat pe vamesul Adrian Riscu. Am avut surpriza sa constatam ca pentru Adrian Riscu sarbatoarea de Pasti a inceput mai devreme si ca la vama din Portul Nou cozonacii au fost taiati inca din Vinerea Patimilor. Mai mult, vamesul "nostru" isi mai asumase si riscul sa consume bauturi alcoolice in timpul programului. Am avut o discutie scurta cu vamesul chefliu, care emana a "buchet" de bauturi fine, in cadrul careia l-am intrebat care este motivul pentru care nu s-a efectuat vama la nava "Haj Khoder". Am mai intrebat, de asemenea, daca are suspiciuni ca exista un surplus de marfa nedeclarat. Riscu ne-a raspuns ca nu este vorba de asa ceva si ne-a dat acelasi raspuns evaziv ca si proprietarilor fierului vechi, acela ca declarantul are o problema. Totul statea vineri sub semnul bataii de joc la vama din Portul Nou. O nava inregistra intarzieri de peste 12 ore din cauza cu un vames baut refuza sa-si faca datoria pentru ca se pare ca era nemultumit de cat primise de la proprietarii fierului vechi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 925

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde unul din procesele deschise Inspectoratului de Stat în Construcții

13 Mar 2024 904

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin Sava, inspector în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 941

Declarații de avere Constanța Ion Ion Apolodor, de la ISC Constanța, avere și interese. S-a aflat printre fondatorii companiei care a preluat CTV (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1327

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Adrian Coșoreanu, inspector la ISC Constanța (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 854

Tribunalul Constanța Amânare în procesul prin care se cere anularea autorizației de construire pentru firmele Sim-Mat Construzioni și Cosmo Imobiliare

25 Feb 2024 681

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Marius Graure, inspector în construcții la ISC Constanța (DOCUMENTE)

20 Feb 2024 1006

Declarații de avere Constanța Ce avere are Dayan Fetislam, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 3158

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Elenei Ioana Petrea, inspector în construcții la ISC Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 716

Ce au decis judecătorii într-unul din dosarele deschise de Primăria Năvodari împotriva Inspectoratului de Stat în Construcții?

09 Jan 2024 1266

Horoscop pentru joi, 07 decembrie 2023. Ziua se anunță cu multe drumuri pe distanțe scurte

07 Dec 2023 1238

Primăria Năvodari cere în instanță constatarea nulității absolute a proceselor-verbale încheiate de ISC, în urma controlului din 2022

12 Oct 2023 1380

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Sandu Zlăteanu, inspector în cadrul ISC Constanța (DOCUMENTE)

27 Sep 2023 975

Declarații de Avere Constanța Cosmin Ștefan, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții deține un teren și un autotuurism (DOCUMENTE)

25 Sep 2023 993

Declarații de Avere Constanța Cosmin Sava, inspector în cadrul ISC Constanța deține un apartament și două autoturisme (DOCUMENTE)

22 Sep 2023 1365