Cercetări extinse pentru frigul din casele mangalioţilor Încă un afacerist de soi, învinuit în dosarul Callatis Therm SA

02_Mangalia_-_Adrian_Nikitas_Simion_001.jpgCaz demarat în trombă la jumătatea lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul în care Adrian Nikitas Simion, şeful de la SC Callatis Therm SA, este acuzat că şi-ar fi desfăşurat atribuţiile de serviciu în mod defectuos, în derularea contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică centralizată a municipiului Mangalia, în perioada sezonului rece 2011- 2012.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii au mai dispus extinderea cercetărilor pentru încă o persoană, care pare să fie un afacerist local. Aceleaşi voci mai susţin că expertiza financiar-contabilă este în plină desfăşurare.

În seara zilei de 15 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au hotărât încătuşarea şi depunerea în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei, pentru 24 de ore, a lui Adrian Nikitas Simion, de 27 de ani, din Bucureşti. Acesta, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general la SC Callatis Therm SA Mangalia, spun oamenii legii, „în derularea contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică centralizată a municipiului Mangalia, în perioada sezonului rece 2011- 2012, şi-ar fi desfăşurat atribuţiile de serviciu în mod defectuos". Mai mult decât atât, continuă procurorii, Simion nu ar fi realizat corespunzător aprovizionarea cu combustibilul necesar şi pe cale de consecinţă nu a putut asigura furnizarea căldurii şi apei calde, cu afectarea a peste 7.500 de consumatori casnici.

 Mangalia_-_Callatis_Therm.jpg

„În derularea contractului, pentru a determina autorităţile publice locale să plătească anumite sume de bani, apreciate ca penalităţi (şi pentru care există litigii pe rolul instanţei de judecată, nefinalizate), deşi debitul principal fusese achitat, inculpatul a dispus sistarea furnizării energiei termice, pentru ca, în această manieră injustă, să determine o reacţie publică de presiune psihologică şi de violenţă stradală asupra reprezentanţilor autorităţii publice administrative, iar astfel să obţină plata pretinselor penalităţi", se mai arată într-o informare a organelor de anchetă. În prezent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările specifice în dosar, cauză din care lipseşte, momentan, expertiza financiar-contabilă. După cum precizam şi mai sus, un alt afacerist ar fi fost pus sub învinuire în acest dosar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 83

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 164

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 146

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 173

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 245

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 195

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 239

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 459

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 245

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 314

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 381

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 740

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 281

Firme Constanța Transter Neptun SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționărilor. Iată ordinea de zi

27 Apr 2024 296

Firme Constanța Imsat Elconmet SA convocă Adunarea Generală a Acționarilor pentru evaluarea situațiilor financiare din 2023

27 Apr 2024 329