Cine a siluit-o pe Marioara?

Mihai Constantin, tânărul de 21 de ani, din Oltina, căruia i se impută că ar fi violat o minoră de 14 ani, a fost eliberat din arest. Potrivit motivării instanţei de recurs, există dubii serioase că individul ar fi fost cel care a comis, într-adevăr, fapta.

„Raportul de expertiză biocriminalistică efectuat în cauză nu a dus la descoperirea unor urme de ADN aparţinând inculpatului (de pe corp şi haine), iar probele prelevate de pe lenjeria părţii vătămate cuprind urme de ADN ce evidenţiază un profil genetic diferit de al inculpatului (urmă biologică ce aparţine unei persoane de sex masculin diferită de a inculpatului)", se arată în motivare. Mai mult decât atât, se pare că şi martorii au prezentat  declaraţii contradictorii. În aceste condiţii, cele două instanţe care au verificat legalitatea menţinerii stării de arest a lui Mihai Constantin au considerat că indiciile privind comiterea faptei de către suspect nu sunt suficiente. Totodată, judecătorii au apreciat că lăsarea în libertate a individului nu prezintă un pericol grav pentru ordinea publică. În prezent, Constantin a fost eliberat din arest, dar are interdicţia de a părăsi ţara. Conform actului de inculpare, fapta pentru care este judecat tânărul de 21 de ani s-a petrecut în seara de 2 august, când individul a obligat-o pe Marioara P., de 14 ani, să întreţină relaţii sexuale cu el. Anchetatorii susţin că suspectul a dus-o cu forţa pe minoră la locuinţa unui prieten al său, iar acolo, a lovit-o şi a siluit-o. După ce a reuşit să fugă din casa agresorului, Marioara s-a dus la poliţie, unde a depus plângere împotriva lui Constantin. Tânărul a fost reţinut de oamenii legii după două zile, timp în care s-a ascuns de poliţişti şi le-a terorizat pe Marioara P. şi pe rudele fetei.  Foarte interesant, în susţinerea recursului, procurorii au arătat că există, de asemenea, indicii că tânărul „a încercat să zădărnicească în mod direct, prin ameninţări, aflarea adevărului, exercitând direct şi indirect presiuni asupra victimei". Rămâne de văzut cum se va comporta suspectul în libertate, după aproape patru luni petrecute în arest preventiv.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer fără permis depistat în trafic în satul Dunărea, județul Constanța! Suspectul, reținut

23 Apr 2024 387

Complot de asasinare a președintelui ucrainean Zelenski

19 Apr 2024 562

Caz șocant în județul Constanța! Fetiță violată timp de patru ani de tatăl vitreg! Suspectul, reținut

12 Apr 2024 744

Pericol în trafic la Constanța! Șofer fără permis, depistat de polițiști! Suspectul, reținut

02 Apr 2024 538

UPDATE. Împuşcături într-o şcoală de lângă Helsinki! Trei copii răniți, din care unul mort. Suspectul, un minor

02 Apr 2024 489

Scandal în localitatea Dropia, județul Constanța! Femeie amenințată de fostul concubin! Suspectul și-a agresat și fostul cumnat cu sapa

27 Mar 2024 503

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 755

Județul Constanța Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție obținut de soția sa. Suspectul, reținut

08 Mar 2024 593

Județul Constanța Șofer depistat de două ori pe aceeași stradă din Medgidia circulând fără permis. Suspectul, reținut (VIDEO)

05 Mar 2024 693

Județul Constanța Mamă a 3 copii, bătută cu un lemn și un cablu de concubin și obligată să se prostitueze! Suspectul, reținut de polițiști (VIDEO)

28 Feb 2024 1229

Matei Vlad Pascu, suspectul principal din tragedia de la 2 Mai, cere eliberarea, la Tribunalul Constanța

26 Feb 2024 934

Șofer fără permis, reținut la Constanța! Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale. Minuta instanței

23 Feb 2024 747

Știri Constanța Un șofer fără permis a intrat cu mașina într-un gard la Valu lui Traian! Suspectul a fugit de la fața locului

23 Feb 2024 724

Un elev de 15 ani suspectat că ar fi pulverizat spray iritant la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida București

13 Feb 2024 726

Bărbat bănuit de comiterea unui furt din locuință, reținut la Constanța! Suspectul, depistat în timpul unei razii

11 Feb 2024 992