UPDATE Cod Roşu. Cod Portocaliu. Cum se circulă în judeţul Constanţa şi zonele limitrofe (video)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, situația traficului se prezintă astfel:
 
La nivelul județelor Buzău, Brăila, Ialomița și Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile naționale si  judetene sa fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.
 
- Autostrada A2 de la km 10+600m (București) - km143(Fetești) respectiv  Cernavodă(km 160) – Constanța( km 212), trafic închis din cauza viscolului.
 
Drumuri naționale cu trafic blocat:
- judetul Constanța, se închide DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis viscol.
 
- în județul Prahova, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe DN1A  Ploiești  – Cheia(situația se va menține până în măine dimineață). Închis DN 71 Sinaia  –Moroieni, viscol.
 
-judetul Vrancea, DN23B Măicănești – Ciorăști trafic închis din cauza viscolului.
 
- jud Galați, DN24 D Galați-Bârlad, trafic închis din cauza viscolului.
 
- în județul  Călărași,  din cauza viscolului traficul a fost oprit pe DN 3  Călărași - Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița - Călărași și pe DN 21 Călărași – Slobozia.

 
Restricții rutiere instituite:
 

-  în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hîrșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;

-  în județul Galați traficul rutier este restricționat peste 3,5 tone pe DN25 Galați –Tecuci;
 
Traficul feroviar:
 
- pe Magistrala 300 Predeal - Brașov, la ieșirea din stația CF Timișu de Sus (în județul Brașov), un pantograf s-a defecat. Din acest motiv, traficul feroviar este întrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de călători va fi afectată.
 
- pe Secția de Calea 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;
 
- Secția de cale ferată 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor  copaci care au căzut pe șina de cale ferată.
 
 Traficul aerian: nu s-au înregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.
 
Traficul maritim și fluvial: în județul Constanța, din cauza vântului puternic, toate porturile și-au suspendat activitatea
 
POliţia atenţionează că în zonele aflate sub cod roșu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.
 
Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.
 
 Reamintim că judeţul Constanţa este sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea iar judeţele limitrofe sub avertizare Cod Roşu.

UPDATE ora 09.00:
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 09:00, situația traficului se prezintă astfel:

 La nivelul județelor Brăila și Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile naționale si  judetene să fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

 - Întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A2 București – Constanța se închide din cauza vântului puternic. Menționez că la kilometrul 117, în zona localității Perișoru, județul Călărași, un autoturism, în care se află doi pasageri, este blocat. Se acționează pentru deblocare.

- Traficul rutier se desfășoară îngreunat pe Centura București, întrucât, din cauza restricțiilor impuse pe autostrada A2 București- Constanța, nu se poate urca către DN3 și DN4. Traficul se deviază prin București și comuna Cățelu.

Ø drumuri naționale cu trafic blocat:
- În județul Ialomița , toate drumurile naționale și județene sunt închise, cu excepția DN 2, pe tronsoanele Buzău – Ialomița și Ialomița - Ilfov acolo, unde s-a reluat circulația începând cu ora 09:30, însă cu echipaj de poliție antemergător.
- judetul Constanța, DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis traficului rutier, din cauza viscolului.
- în județul Prahova, din cauza viscolului, traficul este blocat pe DN 71 Sinaia  –Moroieni.
- jud Galați, DN24 D Galați-Bârlad, trafic închis din cauza viscolului.
- jud. Buzău , din cauza viscolului, circulația este întreruptă pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2B  Buzău – Brăila și DN2C Buzău – Slobozia.
- în județul  Călărași,  din cauza viscolului, traficul a fost oprit pe DN 3  Călărași - Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița – Călărași, pe DN 21 Călărași – Slobozia și DN 3B Călărași- Borcea.
Ø restricții rutiere instituite:
-  în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hîrșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;

-  în județul Galați traficul rutier este restricționat peste 3,5 tone pe DN25 Galați –Tecuci;
- în județul Prahova, traficul rutier este restricționat pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN1A  Ploiești  – Cheia.

Ø traficul maritim și fluvial: în județul Constanța, din cauza vântului puternic, toate porturile și-au suspendat activitatea.

 Sursa foto și video: DRDP Constanta și Comandamentul de iarnă
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martie, o lună a extremelor. ANM avertizează că suntem în pragul unui cod roșu, din cauza încălzirii globale

22 Mar 2024 553

Atenţionare de călătorie în Portugalia - cod roșu pentru valuri înalte și vânt!

22 Feb 2024 649

Furtuna Isha ajunge în Europa! Mai multe state sub avertizări meteo cod roșu. Și România va fi afectată

21 Jan 2024 2011

MAE Atenționare de călătorie în Luxembourg. Cod Roșu de zăpadă și ploaie!

17 Jan 2024 696

Atenţionare de călătorie în Franța! Au fost emise coduri roșu și portocaliu de ploi și inundații

03 Jan 2024 623

Editorial 2023, un an tensionat, încărcat cu multe evenimente

13 Dec 2023 1028

UPDATE. Accident rutier mortal în Bihor! (FOTO)

08 Dec 2023 1048

Probleme în comuna Adamclisi, județul Constanța după Codul Roșu de vreme rea de la sfârșitul lunii trecute

06 Dec 2023 1382

INHGA Cod Roșu de inundatii! Județele vizate

01 Dec 2023 836

Primăria Constanța Peste 1.000 de copaci doborâți de furtunile din ultimele zile

29 Nov 2023 999

Primarul Vergil Chițac, bilanț după furtună 157 de copaci căzuți la Constanța, dintre care 40 de arbori deja degajați

27 Nov 2023 1029

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au făcut front comun cu colegii din celelalte structuri în timpul Codului Roșu

27 Nov 2023 701

Plaja din Mamaia, după furtuna violentă din weekend! Ce au observat cei care au ajuns pe malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Nov 2023 2559

Efectele vântului puternic în Constanța Copaci căzuți, stâlpi de iluminat prăbușiți și mașini avariate (FOTO)

26 Nov 2023 1318

RAJA Constanța Vești bune pentru municipiu! Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei

26 Nov 2023 1020