Condamnarea braconierilor

Braconierii bulgari au suferit pedepse in propria tara tot pentru pescuit ilegal

Sase dintre marinarii de pe pescadoarele bulgaresti sunt in evidentele politiei din Bulgaria * Unul este dat in urmarire generala # Comandantii celor patru ambarcatiuni au mai fost anterior arestati pentru braconaj * Ei au primit mandate de arestare preventiva pe 30 de zile si la Constanta * Sute de rechini, calcani si delfini, precum si peste 55 de km de plasa de pescuit au fost recuperate de pe urma braconierilor turci si bulgari * Politia de Frontiera va continua seria actiunilor in forta in Zona Economica Exclusiva a Romaniei

Politia de Frontiera a reusit, in mai putin de doua saptamani, sa retina in dana militara a Portului Constanta 11 pescadoare care au venit la braconat in Zona Economica Exclusiva a Romaniei. Sapte dintre ele au fost surprinse la braconat pe 18 aprilie si au fost arestate dupa mai bine de doua ore de somatii. Un al optulea vas de pescuit a scapat de sub urmarirea politistilor de frontiera, dar a fost retinut de vecini nostri bulgari. Alte patru ambarcatiuni de braconat au fost surprinse la est de "Hanul Piratilor", la aproximativ 45 de mile marine. Acestea se aflau sub pavilion bulgaresc si au fost escortate de o vedeta rapida a Grupului de Nave Constanta in dana militara, unde au ramas arestate. Pentru faptele comise de braconieri cele 11 pescadoare au fost sechestrate, pana la solutionarea cauzei in instanta. Toti comandantii pescadoarelor au fost arestati preventiv pe o perioada de 30 de zile, ceilalti marinari fiind cercetati in stare de libertate. De mentionat este faptul ca dintre cei 16 cetateni bulgari surprinsi la pescuit ilegal in apele teritoriale ale Romaniei, sase sunt in evidentele politiei din Bulgaria, iar Atanasov Atanas Nicolov, in varsta de 41 de ani, este dat in urmarire de politia bulgara. De asemenea, si cei patru comandanti ai pescadoarelor bulgaresti au suferit anterior condamnari pentru braconaj in Bulgaria. In urma actiunilor de recuperare a sculelor de pescuit abandonate de membrii echipajelor pescadoarelor turcesti si bulgaresti, adaugandu-le si pe cele gasite la bordul navelor, situatia se prezinta astfel: s-au recuperat 55 de kilometri plasa de pescuit, patru km de carmace pentru prinderea rechinilor, 10 lazi imense de pescuit industrial. Pe mare mai sunt zeci de kilometri de plasa, precum si alte cateva sute de pesti de diferite specii, care probabil au putrezit de cand se afla in plase. Politia de Frontiera a gasit pe mare, in captivitate, 69 de delfini, patru dintre ei au fost aruncati inapoi in mare pentru ca erau inca vii, iar dintre ceilalti 39 se aflau in stare de putrefactie avansata. De asemenea, au descoperit 372 de calcani. 30 dintre acestia, fiind vii, au fost redati mediului, iar 286 au fost gasiti in stare de putrefactie. Dintre cei 126 de rechini 49 erau vii si au fost aruncati inapoi in apa, iar 46 erau alterati in totalitate, cele 20 de pisici de mare si cele 16 vulpi de mare au fost eliberate si lasate in mare. Politia de Frontiera va continua supravegherea, precum si actiunile de recuperare a sculelor de pescuit, in Zona Economica Exclusiva a Romaniei, pentru a depista si retine pe toti cei care prejudiciaza fauna Marii Negre si statul roman.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2033

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 316

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 547

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 599

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 904

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 900

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 714

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 787

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1049

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 549

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 932

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 498

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 432

Volei feminin CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi

13 May 2024 510

Societate comercială angajează muncitori necalificați, serioși și punctuali

13 May 2024 302