Constanța Individul suspectat că a înjunghiat un bărbat în Satul de Vacanță, arestat preventiv

La data de 02.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.10.2023 până la data de 31.10.2023, inclusiv, a inculpatului D.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 și alin. 2ˡ lit. c și d din C. Pen., tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 alin. 2 și 3 din C.Pen., și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a și alin. 2 din C. Pen., cu aplic. disp. art. 38 alin. 1 din C. Pen.

Potrivit unui comunicat al Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în data de 01.10.2023, în jurul orei 15:00, pe fondul unui conflict spontan izbucnit pe o alee din municipiul Constanţa, Satul de Vacanță, inculpatul D.I., folosind un obiect tăietor-înţepător, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate K.L., în zona cefei, a toracelui şi a gambei stângi, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare aproximativ 10 zile de îngrijiri medicale.  

Totodată s-a reţinut că prin acțiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.
           

„La data de 02.10.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.10.2023 până la data de 31.10.2023, inclusiv, faţă de inculpatul D.I.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Citește și: 

UPDATEIncident violent în parcul Tăbăcărie din Constanța! Un bărbat a fost înjunghiat (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Incident violent în parcul Tăbăcărie din Constanța! Un bărbat a fost înjunghiat (GALERIE FOTO)

01 Oct 2023 20496