Contrabanda cu munitie de razboi prin Portul Constanta

Un ziar de la Chisinau sustine ca Republica Moldova a exportat proiectile in Georgia, via Romania.

Presa de limba rusa de la Chisinau sustine ca Georgia a folosit, in atacurile asupra Osetiei de Sud, proiectile provenite din Moldova, testate si transportate prin Romania, insa Ministerul Apararii de la Chisinau afirma ca acuzatiile sunt "nefondate si aberante", informeaza agentia Novii Region. Conform paginii electronice a agentiei, cotidianul Kommersant Plus afirma ca Republica Moldova s-ar numara printre tarile care au sustinut Georgia in campania impotriva Osetiei de Sud. Ziarul, care citeaza "surse la nivel inalt, apropiate de conducerea moldoveneasca", afirma ca, in lunile mai si iunie, din depozitele de armament de la Ungheni au fost transportate mai multe vagoane cu proiectile. Sursa citata adauga ca vagoanele au fost trimise in portul romanesc Constanta, de unde au fost transportate, pe mare, catre portul georgian Poti. Potrivit ziarului, proiectilele au fost transferate in containere romanesti noi, fara marcaje, si, inainte de a fi incarcate, au fost testate in Romania. La operatiunile de selectare si incarcare a proiectilelor ar fi asistat, conform ziarului, si ofiteri in civil ai Ministerului georgian al Apararii. Surse citate de Novii Region sustin ca munitia ar fi fost platita de Statele Unite, iar Ministerul Apararii de la Chisinau intentiona sa foloseasca suma astfel obtinuta pentru construirea de locuinte pentru militari, insa este posibil ca o parte din bani sa fi fost impartiti intre apropiatii presedintelui moldovean, Vladimir Voronin, urmand sa fie folositi in campania electorala. Seful Marelui Stat Major al Armatei Nationale din Republica Moldova, generalul de divizie Ion Coropcean, a afirmat, intr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Apararii, ca "informatiile aparute in mass-media referitor la livrarea munitiilor de catre Republica Moldova Georgiei sunt nefontate si aberante", precizand ca in perioadele citate de presa "nu s-a efectuat nicio tranzactie de vanzare a armamentului".

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 244

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 220

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 423

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 414

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 438

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 365

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 392

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 353

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 300

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 296

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 314

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 377

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 549

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 354

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 257