Control de ochii lumii? Reprezentantii ANRMAP, suspiciosi cu documentele lui Mazare

cap_3.jpg„Echipa de control a ANRMAP nu-si asumă răspunderea pentru situaţia în care autoritatea contractantă furnizează informaţii şi documente incorecte, incomplete sau false", arată reprezentanţii autorităţii, în urma verificărilor de la Primărie

Suspiciuni de fals sau documente sustrase la Primăria Constanţa, după ce reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice par să se îndoiască de faptul că angajaţii instituţiei le-ar fi pus la dispoziţie întreaga documentaţie solicitată, luând în calcul eventualitatea că le-ar fi putut fi prezentate nişte falsuri, în schimb.

Bănuielile sunt exprimate la finalul raportului întocmit de agenţii constatatori ai ANRMAP, care s-au aflat în control la Primăria Municipiului Constanţa la sfârşitul lunii septembrie 2009. „Prezentul raport este întocmit pe baza documentelor puse la dispoziţie de autoritatea contractantă (n.r. Primăria)", se arată într-un paragraf la finalul raportului ANRMAP. „Menţionăm că echipa de control a ANRMAP nu-si asumă răspunderea pentru situaţia în care autoritatea contractantă furnizează informaţii şi documente incorecte, incomplete sau false", au conchis reprezentanţii autorităţii naţionale.

Primarul, de negăsit

De menţionat că, pe parcursul controlului, agenţii constatatori nu s-au întâlnit efectiv cu primarul Radu Mazăre, acesta delegându-şi temporar atribuţiile viceprimarului Gabi Stan, în intervalul 21-23 septembrie 2009, conform Dispoziţiei nr. 6663 a Primarului Municipiului Constanţa. De altfel, primarul a părut să nu fie de găsit nici când a venit vorba de semnarea procesului verbal de sancţionare a instituţiei cârmuite de el, cu suma totală de 45.000 de lei, pentru nerespectarea legii privind achiziţiile publice. La plecarea agenţilor constatatori din Primăria Constanţa, aceştia nu reuşiseră să-i prezinte lui Mazăre procesul verbal, dat fiind că nu se afla în sediu. În timp ce se aflau pe drumul de întoarcere spre Bucureşti, totuşi, reprezentanţii ANRMAP au fost sunaţi de cei de la Primărie, care le spuneau să se întoarcă din moment ce tocmai apăruse primarul să semneze procesul verbal. Dată fiind distanţa deja parcursă, agenţii constatatorii nu s-au întors, ci au trimis procesul verbal de sancţionare pe fax, în săptămâna imediat următoare.

anrmap.jpg45.000 de lei amendă, cu acte false?

Revenind la raportul ANRMAP, nu este de trecut cu vederea faptul că agenţii constatatori iau în calcul posibilitatea ca documentele prezentate de angajaţii primăriei să fi fost false, incorecte sau incomplete. În acest context, oamenii s-ar putea întreba dacă, într-adevăr, verificarea de la Primărie a fost una reală sau a fost făcută doar de ochii lumii. Pe de altă parte, dacă actele prezentate de angajaţii Primăriei ar fi fost într-adevăr falsificate, iar instituţia tot a fost amendată cu 45.000 de lei, atunci oamenii s-ar putea întreba, pe bună dreptate, la ce sumă s-ar fi ridicat valoarea amenzii, dacă s-ar fi prezentat documentele reale. Controlul ANRMAP s-a desfăşurat la PMC în perioada 21 - 25 septembrie 2009 şi, potrivit documentelor, a vizat „verificarea legalităţii atribuirii, în perioada 2006 - 2009, a contractelor de «Servicii de publicitate/advertising», precum şi legalitatea încredinţării realizării studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi a execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune nr. 38133/15.06.2000 şi nr. 38134/15.06.2000".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

geo

07 Jan, 2010 01:41

papapapapapappapa

fosta victima a anrmap

07 Jan, 2010 01:36

in primul rand anrmap ar trebuii sa vorbeasca de cu li se ordona de catre presedinta lor traila sub amenintarea pierderii locului de munca, sa comita numeroase acte grave , flagrante de abuz in serviciu dupa bunul plac, si sa aplice mai multe sanctiuni pentru aceeasi presupusa fapta, lucru interzis de lege, si cum ei au fost infiintati exact ca o lance in muna puterii, manuita dupa bunul plac, menita sa "pedepseasca" pe cei ce nu se supun. Daca doreste cineva sa se convinga de cele spuse mai sus, sa se intereseze la instanta cate procese intocmite de ei au picat datorita abuzurilor savarsite de ei.

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 393

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 395

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 645

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 501

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 743

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 424

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 467

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 457

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 755

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 701

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 851

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 761

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 968

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 705

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 659