Eveniment

Coordonatorul acţiunii jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei Cerem scuze persoanelor care au suferit în mod gratuit

Maiorul Laurenţiu Cazan, care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, le-a cerut scuze persoanelor care ''au suferit în mod gratuit'' la respectivul miting, în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice.

"Vreau să fac un îndemn la calm. (...) Dacă sunt persoane care au suferit în mod gratuit în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice, (...) ne cerem scuze faţă de aceştia. Rolul nostru a fost de a restabili ordinea publică. Cazurile punctuale (...) sunt cercetate de către Parchetul Militar, în prezent. Avem în permanenţă legătura cu structurile de poliţie pentru identificarea celor care au acţionat împotriva forţelor de jandarmerie şi (...) asigur populaţia că Jandarmeria Capitalei este în măsură de fiecare dată să asigure măsurile de ordine publică şi, după caz, restabilirea ordinii publice, indiferent de situaţie", a declarat Laurenţiu Cazan, comandant al acţiunii din Piaţa Victoriei, joi, la TVR 1.

Totodată, el a precizat că îşi asumă ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei. "Nimeni n-a acţionat fără să primească dispoziţie din partea mea, asta să fie clar. Îmi asum tot ceea ce s-a întâmplat în piaţă, dar încă o dată vreau să îmi cer scuze dacă sunt persoane care au suferit în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice", a spus Laurenţiu Cazan.

El s-a referit şi la cazul unor turişti israelieni care s-au aflat într-un taxi în zona Pieţei Victoriei în momentul protestului.

"Activităţile punctuale, gen cea (...) cu israelienii, eu sunt ferm convins că fac obiectul cercetărilor de către Parchet (...) Este vorba de o situaţie după ce s-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, (...) e Titulescu, zona dinspre Banu Manta. Acolo era o zonă unde foarte multe persoane acţionau împotriva forţelor de jandarmerie (...) Noi ne-am dus cu efectivele către acea zonă să respingem acel grup pentru a restabili ordinea publică. O parte dintre ei foloseau taxiurile pentru a pleca din zonă (...). Ca o măsură a noastră pentru a reuşi să identificăm persoanele respective a fost să verificăm şi acea zonă cu taxiuri (...) În calitate de comandant al acţiunii, vreau să îmi cer scuze faţă de toţi cei care poate au suferit în mod gratuit în urma intervenţiei noastre de restabilire a ordinii publice şi accept că este posibil să fi existat şi asemenea cazuri", a adăugat Laurenţiu Cazan.

Sursa text: AGERPRES

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protest în Piaţa Victoriei din Capitală împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ

07 Jul 2019 525

Câteva sute de persoane sărbătoresc rezultatele alegerilor europarlamentare și condamnarea lui Liviu Dragnea, în Piața Victoriei

27 May 2019 469

"România iubeşte Europa". Mii de persoane participă la acțiunea din Piața Victoriei (video)

19 May 2019 528

Protest al transportatorilor în Piața Victoriei din București. Ce revendicări au manifestanții (galerie foto)

17 Apr 2019 520

„Pericol iminent de OUG coduri penale! Ieșim în stradă!". Protest în Piața Victoriei din București împtriva Guvernului (video)

03 Apr 2019 739

Protest în Piața Victoriei din București față de ordonanța care modifică Legile Justiției

03 Mar 2019 643

Protest de amploare în această seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi în alte oraşe, printre care şi Constanţa. Ce revendicări au manifestanţii

24 Feb 2019 1775

Manifestație și la ConstanțaProtest în Capitală pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Sute de persoane, prezente în Piața Victoriei (galerie foto+video)

15 Feb 2019 1087

UPDATE Sute de manifestanți protestează în Piața Victoriei împotriva Guvernului

01 Dec 2018 586

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

13 Nov 2018 786

Colegiul Medicilor Veterinari protestează astăzi în Piaţa Victoriei

02 Nov 2018 545

Românii din nou în stradă Protest după revocarea lui Augustin Lazăr

24 Oct 2018 400

Sute de manifestanţi, în Piaţa Victoriei. Oamenii protestează împotriva OUG pe legile Justiţiei

21 Oct 2018 964

Protest în Piața Victoriei din București. Sute de persoane au cerut demisia Guvernului

10 Sep 2018 374

A trecut o lună de la protestul din Piața Victoriei. Manifestanții s-au adunat iar în fața sediului Guvernului

10 Sep 2018 415