Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

Foto: Facebook/Tânărul de azi, schimbarea de mâine. Câteva sute de persoane s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Victoriei la un protest organizat faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri studenţi au fost ucişi de maşina condusă de Vlad Pascu, aflat sub influenţa drogurilor, informează Agerpres.ro

La acţiunea organizată, începând cu ora 19,00, de Asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine" au fost prezenţi şi membri şi apropiaţi ai familiei lui Sebastian Olariu, tânărul decedat în accident.

Participanţii la protest au purtat haine albe în semn de omagiu pentru tinerii ale căror vieţi s-au stins în accidentul de la 2 Mai.

"Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate", "Justiţie egală pentru toată lumea", "Dacă erau copiii voştri?", "Corupţia ucide", "Decizia de azi, consecinţa de mâine", "Vlad Pascu trebuie să primească închisoare pe viaţă", "Dorim să nu ne fie frică în propria ţară", "Greşeala se plăteşte", "Luptă pentru viitor" - sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele afişate de participanţii la protest.


La microfon au vorbit colegi şi una dintre profesoarele lui Sebastian Olariu, care a cerut celor prezenţi să aprindă luminile telefoanelor pentru tânărul decedat.

"Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat 'prima victorie' pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. Pentru faptele comise (condus sub influenţa substanţelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocaţii lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar. (...) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm nu merităm asta", se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei "Tânărul de azi, schimbarea de mâine", în anunţul de chemare la protest.

 Agerpres.ro 

Citește și: 

,,Fericirea noastră nu mai există”Tatăl lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu, face mărturii cutremurătoare (VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tatăl tinerei ucise în accidentul din 2 Mai „Mi-am dorit de la prima înfățișare să dau ochii cu cel care mi-a omorât copilul”

23 May 2024 407

UPDATE Nou termen în Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 742

Tribunalul București, termen în dosarul familiei Pascu! (DOCUMENT)

21 May 2024 431

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată când s-ar putea decide totul (DOCUMENT)

18 May 2024 1460

Justiție Constanța Dosarul tragediei de la 2 Mai! Se cer despăgubiri de peste 33 milioane de euro

15 May 2024 1861

UPDATE Accident rutier între Comana și Amzacea, județul Constanța

15 May 2024 817

UPDATE. Știri Constanța Mai multe autoturisme implicate într-un accident rutier între Ovidiu și Nazarcea (GALERIE FOTO)

11 May 2024 3661

UPDATE Accident feroviar în gara Medgidia, județul Constanța. Victima a decedat!

10 May 2024 1453

Judecătoria Mangalia Audieri în Dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi - „Tot ce vedem ne aduce aminte de băiatul nostru”

09 May 2024 595

Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

09 May 2024 602

Nemulțumiri în sala de judecată Mama tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai, către judecătoare - „Chiar nu știți nimic?”

09 May 2024 972

Judecătoria Mangalia Victimele accidentului din 2 Mai fac declarații cutremurătoare - „Am coșmaruri noaptea. I-am văzut pe cei doi decedați”

09 May 2024 1063

Știri Constanța Bărbat, reținut după ce ar fi produs un accident rutier băut și drogat (VIDEO) – o femeie a fost rănită

03 May 2024 1158

„Cu 2MAI puțini“ Acțiune în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1578

Știri Constanța Șofer beat și sub influența substanțelor interzise, implicat într-un accident între localitățile Murfatlar și Poarta Alb

02 May 2024 648