Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)
Fondul dosarului tragediei de la 2 Mai se află la Judecătoria Mangalia, noul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie 2024, ora 10.00, „pentru a se introduce în cauză şi a se cita Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor, pentru a se cita părţile civile Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana în vederea audierii şi pentru a se cita martorul Radu Gabriel în vederea audierii“, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.UPDATE 1 

La Judecătoria Mangalia au ajuns părinții lui Sebi. 

La Judecătorie a ajuns și avocatul Cuculis. 

Ce ar trebui să se întâmple astăzi...într-o normalitate, să seamăne dosarul. 24 cred că este data la care s-a amânat judecarea, să spunem așa,  pe procedura administrativă la Inspecția Judiciară , cererea facuta de către inspecție, a declarat Cuculis. 


UPDATE 2 

Vlad Pascu participă prin sistem video. 

UPDATE 3 


La termenul de astăzi, Vlad Matei Pascu este apărat de 5 avocați: Alin Trandafirescu, Jean Andrei și Adrian Bendeac, din Baroul București, Sorina Stoica și Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța, cea din urma fiind desemnată să asigure asistența juridică obligatorie pentru Vlad Matei Pascu.

UPDATE 4 

Sala de judecată este, ca de obicei, plină. Sunt prezente atât rudele îndoliate, cât și jurnaliști veniți la Mangalia pentru a relata ce se întâmplă la acest termen.

UPDATE 5

La dosarul cauzei sunt depuse doua cereri de amânare a cauzei.

UPDATE 6

Una din cereri face referire la sesizarea Inspecției Judiciare privind cererea de suspendare din funcție a magistratului care judeca acest dosar, adică judecătoarea Popoviciu.  Se cere amânarea cauzei pentru o dată de după 24 aprilie 2024.

UPDATE 7 

Procurorul de ședință a cerut respingerea acestei cereri, precizând ca dosarul poate fi judecată la acest termen.

La rândul său, avocatul Cuculis a declarat ca solicită și el amânarea cauzei.

UPDATE 8

Apărătorii lui Pascu nu sunt de acord cu amânarea cauzei. Se poate merge mai departe, spun apărătorii lui Pascu.

UPDATE 9

Avand cuvântul, tânărul Pascu a cerut respingerea cererii de amânare.

UPDATE 10 

Instanță admite cererea de amânare. Noul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 mai 2024, ora 10.00 

Mai mult, judecătoarea a anunțat în sala de judecată ca va formula și o cerere de abținere. 
Amintim că, Secţia pentru Judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fixat un nou termen - pentru data de 24 aprilie 2024 - în dosarul privind sesizarea Inspecției Judiciare în referire la propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.
 
Ioana Ancuța Popoviciu judecă dosarul accidentului de la 2 Mai.

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.Citește și:

„Regret tragedia provocată!“Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Dosarul tragediei de la 2 Mai! Se cer despăgubiri de peste 33 milioane de euro

15 May 2024 1479

Nou val de nemulțumiri la Judecătoria Mangalia Părinții victimelor decedate în 2 Mai - „Ne-au răstălmăcit cuvintele. Una se declara și alta se consemna” (VIDEO)

09 May 2024 1152

Judecătoria Mangalia A fost programat un nou termen în Dosarul 2 Mai. Vlad Pascu va fi adus în sala de judecată

09 May 2024 730

Judecătoria Mangalia Audieri în Dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi - „Tot ce vedem ne aduce aminte de băiatul nostru”

09 May 2024 569

Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

09 May 2024 572

Nemulțumiri în sala de judecată Mama tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai, către judecătoare - „Chiar nu știți nimic?”

09 May 2024 925

UPDATE Judecătoria Mangalia Nou termen în dosarul 2 Mai! Au început audierile (FOTO+VIDEO)

09 May 2024 1353

Pascu Matei Vlad, din București, acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, proces cu Penitenciarul Poarta Albă

08 May 2024 1619

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 606

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 827

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 2924

Ministerul Justiției despre dosarul 2 Mai „Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar“

25 Apr 2024 457

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 1014

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 571

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 657