Cumpana a gazduit prima editie din mediul rural a "Cupei Primaverii"

2005- Anul International al Sportului si Educatiei Fizice

Organizatorii evenimentului au fost Directia pentru Sport Constanta, Primaria Cumpana, Inspectoratul Scolar Judetean si Facultatea de Educatie Fizica si Sport * La eveniment au participat aproximativ 150 de copii impartiti in zece echipe * Au fost reprezentate scolile din Constanta, Cumpana, Basarabi, Medgidia, Harsova, Nisipari, Eforie Sud, Mangalia si CSS1 Constanta * 15 dintre cei mai talentati participanti au fost selectati pentru Scoala Sportiva

In cadrul Anului International al Sportului si Educatiei Fizice, sambata la Cumpana s-a desfasurat prima editie a competitiei "Cupa Primaverii", la handbal baieti, nascuti in anii 1992-1993. Organizatorii evenimentului au fost Directia pentru Sport Constanta, Primaria Cumpana, Inspectoratul Scolar Judetean si Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Prima editie a Cupei Primaverii, a reunit aproximativ 150 de participanti in zece echipe ce au reprezentant scoli din Constanta, Cumpana, Basarabi, Medgidia, Harsova, Nisipari, Eforie Sud, Mangalia si CSS1 Constanta. Organizatorii acestei prime editii au dorit sa-i incurajeze pe participanti, motiv pentru care, cu totii au primit pachete cu fructe si sucuri, precum si diplome. Castigatorii primelor trei locuri au fost rasplatiti cu tricouri, sepci, diplome si cupe. Manifestarea reprezinta o pista de lansare a tinerelor talente, de aceea, reprezentantii Directiei pentru Sport au oferit si 15 premii speciale pentru copiii cu aptitudini. Acestia vor putea pe viitor sa se inscrie la Clubul Sportiv Scolar, pentru a se putea antrena intr-un cadru potrivit si de ce nu, pentru a face performanta. Organizatorii evenimentului au fost incantati de modul in care Primaria Cumpana s-a implicat in desfasurarea acestei actiuni. La randul sau, echipa Scolii Generale din Cumpana, antrenata de profesoara Laura Ostroschi, a participat pentru prima data la o astfel de competitie. Cu toate acestea, tinerii handbalisti au reusit sa castige un meci important impotriva echipei Scolii Sportive. Constantin Balan, viceprimarul comunei Cumpana a precizat ca "educatia fizica si sportul presupun activitate si sunt benefice pentru pastrarea unui echilibru rational in dezvoltarea fiintei umane. Practicarea independenta a educatiei fizice este accesibila indivizilor, indiferent de varsta, sex, ocupatie, religie sau apartenenta politica. Ele pregatesc oamenii pentru viata. Educatia fizica contribuie la dezvoltarea fizica armonioasa si dezvolta gustul pentru miscare. Practicarea educatiei fizice duce la dezvoltarea simtului de ordine, disciplina, competitivitate si responsabilitate, capacitate de organizare si alte insusiri reclamate de relatiile de grup, de viata sociala. Tocmai de aceea Primaria si Consiliul Local Cumpana se implica activ in organizarea acestor actiuni," a precizat viceprimarul Constantin Balan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 507

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 364

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 390

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 383

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 652

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 648

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 818

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 704

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 929

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 662

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 619

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 711

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 620

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 837

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 698