Eveniment

Decizia finală, pe 27 mai Strutinsky ar putea fi pus în libertate de judecătoarea care l-a arestat preventiv (referat DNA + rechizitoriu)

Omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, află, pe data de 27 mai, dacă va fi pus în libertate.
 
Cercetat pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, Strutinsky a atacat decizia Curții Supreme de Justiție a României, din data de 15 mai, când i-a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune.
 
Contestația omului de afaceri a fost trimisă spre soluționare, conform surselor noastre, judecătoarelor Florentina Dragomir și Luminița Zglimbea.
 
Decizia acestora va fi definitivă.
 
Amintim că Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă a României, a făcut parte din completul care a dispus, la începutul lunii aprilie, arestarea preventivă atât a lui Strutinsky, cât şi a lui Radu Ștefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanța.
 
Mai mult decât atât, la finele lunii trecute, Luminiţa Zglimbea i-a respins contestația lui Strutinsky formulată împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori.
 
Într-un alt dosar, Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată, pe data de 2 martie 2015, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Cauza în care Strutinsky se află în arest la domiciliu a fost trimisă spre soluționare Tribunalului Constanța.
 
Altfel spus, dacă judecătoarele Florentina Dragomir și Luminița Zglimbea îi vor admite contestația omului de afaceri, acesta ar putea fi trimis acasă, săptămâna viitoare.

Citește și 

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Luminiţa Zglimbea a anulat mandatul de arestare a prim-procurorului Constantin Balaban

Sorin Strutinsky, azi în fața judecătoarei Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă​

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunţ de ultim moment de la Înata Curte. Printre cei vizaţi, Radu Mazăre

22 Feb 2019 494

Zi importantă pentru fostul primar al constănţenilor Radu Mazăre află azi dacă va fi achitat sau condamnat

22 Feb 2019 1755

Condamnat în primă instanţă la şapte ani şi patru luni de închisoare Dosarul lui Sorin Strutinsky, amânat pentru 22 martie

13 Feb 2019 367

UPDATE. Pronunțarea amânată. După condamnarea de nouă ani în Dosarul Retrocedărilor Radu Mazăre, emoţii mari azi la Înalta Curte

08 Feb 2019 2073

Asociaţi - Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu şi defunctul Mihail Cârciog Insolvenţa Conpress Group, în atenţia Tribunalului Constanţa. Judecata, amânată

06 Feb 2019 1348

Sediul KLD Services, firmă controlată de Gabriel Sorin Strutinsky şi Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, a fost schimbat

28 Jan 2019 330

Azi, la Înalta Curte DNA a solicitat ca Radu Mazăre să primească pedeapsa maximă

25 Jan 2019 1269

Asociata lui Sorin Strutinsky, Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, numită administrator al societăţii Vancluse Invest SA

23 Jan 2019 745

SRI, Strutinsky şi Căpăţînă, de la Spitalul Judeţean Judecătorii vor să afle ce date a trimis Serviciul Român de Informaţii către DNA

23 Jan 2019 1791

Insolvenţa Conpress Advertising SRL, amânată pentru aprilie. Finanţele Publice cer atragerea răspunderii lui Sorin Strutinsky

17 Jan 2019 610

Din Madagascar Radu Mazăre contestă, prin avocat, concluziile raportului de expertiză contabilă

09 Jan 2019 816

Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv în lipsă

08 Jan 2019 1347

Una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL, a intrat în faliment

20 Dec 2018 1023

Se schimbă judecătorii pentru Sorin Strutinsky! A fost condamnat în primă instanţă la şapte ani şi patru luni de închisoare

07 Dec 2018 1167

Radu Mazăre, arestat preventiv. Dosarul va fi redeschis azi

07 Dec 2018 2483