Directorii de spitale au semnat contractul-cadru cu CJAS

Banii pentru sanatate, sub asteptari

Ieri au cazut de acord ca este bine sa semneze si Spitalul de Urgenta si cel de Boli Infectioase * Acest lucru a fost indeplinit si de majoritatea medicilor * Laboratoarele vor avea acelasi plafon ca si luna trecuta * Medicii specialisti si farmaciile urmeaza sa incheie, la randul lor, contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate Constanta

In cursul zilei de ieri, ultimele doua unitati sanitare din judetul Constanta au incheiat contractul-cadru pe 2004 cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta. "Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a semnat contractul-cadru pe suma de 418 miliarde lei pe tot anul. La fel si Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, care a semnat pe aproximativ 39,7 miliarde lei, tot pe intreg anul acesta", a declarat directorul general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, doctor Victorian Pastila. Acesta a mai mentionat faptul ca suma totala acordata unitatilor sanitare pe acest an este mult mai mare comparativ cu cea de anul trecut. Astfel, suma pe 2004 este de 943,7 miliarde lei, in timp ce fondurile alocate in decursul anului trecut depaseau cu putin valoarea de 700 miliarde lei. In ciuda acestei cresteri substantiale de fonduri, directorii unitatilor sanitare constantene se plang de faptul ca acesti bani nu vor fi suficienti, nemultumirile aparand imediat de la mediatizarea bugetului aferent acestui an. In ceea ce priveste medicii de familie, 370 dintre acestia au incheiat contractarile cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta, doar 12 lasandu-se asteptati. "Un numar de 108 farmacii vor incheia contractele cu noi. Acestea au depus cererile si dosarele necesare pentru aceste lucru", a mai precizat directorul general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Doctorul Victorian Pastila s-a aratat intransigent in ceea ce priveste unitatile farmaceutice in care, in urma controalelor din 2003, au fost gasite nereguli majore. Astfel, cele 12 farmacii care se afla in aceasta situatie vor avea o valoare a contractului mai mica cu 10 sau chiar 30%. Un numar de 190 de medici stomatologi au semnat contractele. Unii dintre ei renuntat, insa in locul lor vin mereu medici noi. Toti cei 120 de medici specialisti care au depus cererile si dosarele vor semna contractele cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. "In luna februarie, laboratoarele vor avea acelasi plafon ca si in decembrie 2003 si ianuarie 2004. In luna martie vom avea bugetul global si se vor efectua scaderi sau mariri de plafoane, in functie de punctajul fiecarui laborator, inregistrat anul trecut", a mai mentionat directorul Victorian Pastila. Punctajul laboratoarelor se verifica in functie de aparatura pe care o detin, daca aceasta este de inalta performanta sau nu, in functie de personalul angajat, de calitatea serviciilor oferite asiguratilor pe parcursul anului trecut si de conditiile de care dispun.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 454

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 538

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 436

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 502

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 382

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 329

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 515

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 479

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 490

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 507

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 416

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 376

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 311

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 307

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 361