Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiuni internaționale sub egida FRONTEX în Marea Mediterană

Sursa galeriei foto: Poliția de FrontierăȘalupa maritimă de intervenție MAI 3067 și nava maritimă de patrulare MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, au revenit în Portul Constanța după ce au efectuat misiuni internaționale sub egida FRONTEX în Marea Mediterană. Navele Poliţiei de Frontieră Române au participat la misiuni specifice, dar şi la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, unde peste 3.000 de persoane s-au aflat în pericol.

Șalupa maritimă de intervenție MAI 3067 a participat, în perioada 07.05-01.11.2023, la Operațiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). 

Potrivit Gărzii de Coastă, în perioada detașării, polițiștii de frontieră au desfășurat 193 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 1081 de ore de patrulare în scopul asigurării securității frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. 

Polițiștii de frontieră au participat la 70 acțiuni de căutare și salvare pe mare, în care 2.488 de persoane se aflau în pericol, parte dintre aceştia, adulţi şi copii, fiind transbordaţi la bordul navei Poliţiei de Frontieră. Acestora le-a fost acordată asistență medicală de urgență, la solicitare, fiind debarcate în siguranță conform indicațiilor autorităților italiene.

Cea de-a doua navă maritima de patrulare, MAI 1102, care a revenit acasă, a participat, în perioada 09.08-01.11.2023, în cadrul aceleiași operațiunie organizate sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). 

În această perioadă, polițiștii de frontieră au desfășurat 35 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 771 de ore de patrulare în scopul asigurării securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. 

Polițiștii de frontieră au participat, în această perioadă, la patru acţiuni de căutare și salvare pe mare în care 576 de persoane se aflau în pericol, parte din acestea fiind transbordate la bordul navei MAI 1102. Acestora le-a fost acordată asistenta medicală de urgență, la solicitare, ulterior fiind debarcate în siguranţă conform indicațiilor autorităților italiene.

În total, în cadrul celor două misiuni, au participat 51 de polițiști de frontieră, ofițeri și agenți de poliție, care au contribuit prin pregătirea lor profesională dar și prin empatia de care au dat dovadă, la desfășurarea cu success a tuturor misiunilor încredințate.
           

„Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „THEMIS” este reprezentat de sprijinul autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera maritimă a Uniunii Europene.


         
Reamintim că mijloacele navale ale Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Citește și: 

55 kilograme de pește scoase din lacul Sinoe de polițiștii de frontieră (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Coastă Autoutilitară, căutată de autoritățile din Germania, descoperită de poliţiştii de frontieră de la PTF Ostrov

27 Feb 2024 228

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

23 Feb 2024 390

Garda de Coastă Pantofi sport contrafăcuţi, depistaţi în Portul Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 442

Descoperire la punctul de trecere a frontierei Constanța Polițiștii identifică un bărbat din Siria cu mandat european de arestare

17 Feb 2024 563

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, descoperite în Portul Constanța și în PTF Ostrov

17 Feb 2024 459

Garda de Coastă Constanța cumpără peridoc transport ambarcațiuni

15 Feb 2024 580

Garda de Coastă, răspuns pozitiv de la APM Constanța, pentru construirea unor rezervoare necesare stocării combustibilului (DOCUMENT)

15 Feb 2024 615

Știri Constanța Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 458

Garda de Coastă Mii de pachete de țigări de proveniență duty free, ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră în portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 580

Știri Constanța Peste 200 kg de pește descoperite de polițiștii de frontieră într-o autoutilitara

11 Feb 2024 810

Constanța Bunuri contrafăcute în valoare de peste 130.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche (FOTO)

11 Feb 2024 540

Captură impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit vameșii și polițiștii de frontieră într-un container sosit din China (GALERIE FOTO

10 Feb 2024 613

Știri Constanța Peste două sute kilograme de pește, în condiții ilegale, descoperite de polițiștii de frontieră în portbagajul unei mașini, la Hârșova! (FOTO)

08 Feb 2024 646

Garda de Coastă, anunț de mediu pentru proiectul „Construire rezervoare pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului Grup Nave Constanța”,

08 Feb 2024 349

UPDATE Trafic restricționat în PTF Negru Vodă, județul Constanța pentru camioane! De ce a fost luată această măsură (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 579