Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureș. O victimă. A fost emis mesajul Ro-Alert!

 
  • În această noapte, în jurul 01:00, a avut loc o explozie urmată de incendiu la stația de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures.
 
Au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Mureș și Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic.


Incendiul a fost rapid localizat, fără pericol de extindere și s-a trecut la lichidarea lui. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populației din zona limitrofă a operatorului.

Nu a existat niciun pericol pentru populație sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculin de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior.

ISU Mures a activat grupa operativă pentru gestionarea evenimentului. Incendiul a fost lichidat și din fericire nu mai sunt alte victime.


La fața locului rămâne o autospecială de stingere alături de forțele specializate în astfel de evenimente din din cadrul operatorului economic.

Fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare a fost cauza exploziei urmate de incendiu de la Combinatul Chimic Azomureș, din Târgu Mureș, a transmis operatorul economic, pe pagina de Facebook.

„In urma cu putin timp au avut loc declaratii de presa la sediul Azomures. Au participat prefectul Mara Toganel, prim adjunctul ISU Mures, Cristian Buhainu si directorul Uzinei Chimice Azomures, Ovidiu Craciun.

Colegul nostru care a fost ranit a primit ingrijirile medicale si a fost externat din Serviciul de Urgenta. Au fost prezentate primele informatii ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteza la presiune foarte mare.

Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectata si au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3.


Cauza evenimentului a fost identificata de operatorii instalatiei. Nu se inregistreaza emisii de amoniac la nivelul platformei sau in afara ei. La fata locului se afla acum reprezentantii autoritatilor. Nu exista pericol pentru comunitate.

In timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc o explozie, urmata de un incendiu.

O persoana a fost ranita, a primit ingrijiri medicale la fata locului si este in afara oricarui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu si cei de la ISU Mures. Situatia este acum sub control, este monitorizata de autoritati, instalatia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet”.


Sursa foto: Captura video
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Ameropa Grains, Chimpex și Azomureș vor semna un Contract de Management al Disponibilităților

09 Oct 2023 1399

Soluțiile pentru a menține producția de îngrășăminte competitivă, discutate la Guvernul României

13 Jan 2022 1401

EXISTĂ ȘI PROFESORI FERICIȚI! Cadrele didactice sunt ajutate să performeze cu ajutorul mediului de afaceri constănțean

24 Jun 2021 4835

IGSU A fost elaborat Ghidul de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor în fermă (video)

28 Feb 2021 1694