Firme Constanța Ameropa Grains, Chimpex și Azomureș vor semna un Contract de Management al Disponibilităților

  • Cele trei societăți (Ameropa Grains SA, Chimpex SA și Azomureș SA) în acționariatul cărora se regăsesc companii din grupul Ameropa vor semna un Contract de Management al Disponibilităților pentru optimizarea utilizării lichidităților companiilor din grup.
  • Ameropa Grains SA va fi titularul contului principal, având rolul de companie lider și companie participantă, iar Chimpex și Azomureș sunt companii participante, titulare ale conturilor participante.
Ameropa Grains SA, Chimpex SA și Azomureș SA vor semna un Contract de Management al Disponibilităților, prin care cele trei societăți vor avea posibilitatea să-și acorde credite și/sau împrumuturi reciproce!
 
Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Ameropa Grains SA din 12 septembrie 2023, fiind publicată, alături de restul hotărârilor AGEA, în Monitorul Oficial al României Nr. 4441 din 5 octombrie 2023.
 
La AGEA Ameropa Grains SA au participat acționarul majoritar al firmei, compania elvețiană Ameropa DG Holding AG, precum și Andrew Henry Zivy, acționarul minoritar.
 
Amintim, decizii similare au fost luate și în cadrul AGEA Chimpex SA din 12 septembrie 2023, iar detalii complete pot fi accesate aici
 
Astfel, potrivit deciziilor acționarilor, cele trei societăți (Ameropa Grains SA, Chimpex SA și Azomureș SA) în acționariatul cărora se regăsesc companii din grupul Ameropa vor semna un Contract de Management al Disponibilităților pentru optimizarea utilizării lichidităților companiilor din grup.
 
În cadrul noii structuri, pusă la dispoziție prin Serviciul de Management al Disponibilităților oferit de către cinci unități bancare, Ameropa Grains SA va fi titularul contului principal, având rolul de companie lider și companie participantă, iar Chimpex și Azomureș sunt companii participante, titulare ale conturilor participante.
 
Cristian Moldovan, Andrei Cosmin Florescu și Estera Duru sunt cele trei persoane desemnate să se ocupe de îndeplinirea actelor și formalităților necesare în relația cu băncile, dar și pentru semnarea documentelor necesare pentru crearea noii structuri.
 
Despre Ameropa Grains SA
 

Potrivit termene.ro, Ameropa Grains SA a fost înființată în 1996 și are sediul social în Constanța, în Dana 54 a Portului Constanța, obiectul de activitate fiind comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în județ.

 
Acţionarul majoritar este Ameropa DG Holding AG, cu sediul în Elveţia, cu 99,9999% din capitalul social, iar cetățeanul elvețian Andrew Henry Zivy deține restul de 0,0001% din acțiuni.
 
Administratori sunt Bogaert Laurent Marie P., Dujardin William Yves Marie și Rickmers Andreas Hinrich.
 
În 2022, societatea a declarat 384 de angajați, profit peste 105,63 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 8,57 de miliarde de lei.
 
Despre Chimpex SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 octombrie 2023, Chimpex SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Portul Constanța, Dana 54 și se ocupă de manipulări.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în Portul Constanța.
 
Acționarii Chimpex SA sunt Ameropa DG Holding AG din Elveția și cetățeanul elvețian Andrew Henry Zivy, iar de administrarea societății se ocupă Bogaert Laurent Marie Paul Philippe Thierry și Dujardin William Yves Marie, numele celui din urmă regăsindu-se și în Ameropa Grains SA, dar și în Azomureș SA.
 
În 2022, Chimpex SA a declarat 292 de angajați, profit peste 58,46 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 206,21 de milioane de lei.
 
Despre Azomureș SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 octombrie 2023, Azomureș SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Târgu Mureș, pe strada Gheorghe Doja, nr. 300 și se ocupă de fabricarea îngrășămintelor și produselor azotoase.
 
Firma are un punct de lucru în Târgu Mureș - Cabana Azomureș.
 
Acționarul majoritar al Azomureș SA este Tipa Holding AG din Elveția, partenerul său în firmă fiind Ameropa Holding AG Elveția.
 
Administratorii Azomureș SA sunt Bogaert Laurent Marie P., Dujardin William Yves Marie și Joshua Eli Zacharias.
 
În 2022, Azomureș SA a declarat 960 de angajați, profit peste 29,85 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 2,17 miliarde de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firme Constanța
Ce decizii s-au luat în ședința AGEA a societății Chimpex SA?

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Capitalul social al Ameropa Grains SA s-a modificat. Acționarul Andrew Henry Zivy s-a retras din companie

21 Feb 2024 744

Chimpex SA, cu sediul în Portul Constanța, acuzată de ucidere din culpă! Judecătorii au încuviințat două expertize vitale

10 Feb 2024 8404

Firme Constanța CA nou la Ameropa Grains SA! Andreas Hinrich Rickmers, noul președinte al Consiliului de Administrație

17 Jan 2024 873

Firme Constanța Ameropa Grains SA va fi auditată, în continuare, de Ernst & Young Assurance Services SRL

02 Nov 2023 873

Firme Constanța Ce decizii s-au luat în ședința AGEA a societății Chimpex SA?

05 Oct 2023 984

Firme Constanța Acționarii Ameropa Grains SA au aprobat încheierea unui contract de credit

18 Aug 2023 1089

Firme Constanța Cristian Moldovan, numit director general al Ameropa Grains SA! Decizia, publicată în Monitor

31 Jul 2023 1807

Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine l-a înlocuit pe Mihai Daniel Aniței în Consiliul de Administrație al societăţii?

18 Feb 2023 2365

Decizia a fost luată! Cristian Moldovan rămâne directorul general interimar al Ameropa Grains SA!

16 Aug 2022 2369

Asociații Ameropa DG Holding AG, cu sediul în Elveţia, întruniți în Adunare Generală! Iată ce s-a aprobat

09 Aug 2022 1873

Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine îl va înlocui pe Mihai Panait în funcția de director general

11 Jan 2022 4287

Societatea Ameropa Grains SA Constanța își deschide un nou punct de lucru în județul Argeș

30 Nov 2021 2293

PUZ-ul iniţiat de Ameropa Grains, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Constanța

27 Jan 2021 3136

Un nou proiect în portofoliul Ameropa Grains SA. Acționarii au undă verde la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

16 Jan 2021 2474

Parcul din fața Teatrului „Oleg Danovski” Constanța, iluminat festiv de privați

16 Dec 2020 3951