Final în dosarul „Rutiera“ Judecătorii au redus pedepsele poliţiştilor

Răsturnare de situaţie în procesul celor trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa acuzaţi de fapte de corupţie. Judecătorii Curţii de Apel au decis să reducă pedepsele la care au fost condamnaţi iniţial Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu.
 
Mai exact, prin sentinţa Tribunalului Constanţa, pronunţată în februarie anul trecut, cei trei poliţişti fuseseră găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la câte trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Hotărârea a fost atacată însă atât de către procurori, cât şi de către agenţii de poliţie. Procesul a continuat la Curtea de Apel Constanţa, iar ieri judecătorii au pronunţat o nouă soluţie. În urma noii decizii, instanţa a respins apelul declarat de procurori, însă le-a admis pe cele ale acuzaţilor. Aşa se face că, prin noua hotărâre, Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu au fost achitaţi de o serie de faptele imputate de procurori şi au primit pedepse reduse. Mai exact, fiecare dintre cei trei au fost condamnaţi la câte un an şi jumătate de închisoare, pedepsele fiindu-le suspendate condiţionat, iar termenele de încercare fiind fixate la câte trei ani şi jumătate, potrivit legii.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este însă nici ea definitivă, ci poate fi atacată în recurs, urmând astfel ca procesul să se reia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit rechizitoriului, agentului Dumitru Maxim i se imputau infracţiunile de fals intelectual şi abuz în serviciu, procurorii acuzându-l că ar fi completat în fals procesele verbale de sancţionare, astfel încât indivizii opriţi să nu rişte să primească prea multe puncte penalizare. La rândul său, Andrei Călugăru este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual. Nu în ultimul rând, agentului Florentin Grasu i se impută infracţiunea de complicitate la fals intelectual, întrucât, spun anchetatorii, rezultatele înregistrate în urma alcooltestelor pe care le efectua el, în calitate de agent constatator, şi care indicau valoarea zero, i le-ar fi transmis unui coleg de serviciu, pentru a fi folosite în cazul anumitor indivizi, pentru a se dovedi că aceştia nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 138

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 244

Soluția magistraților în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Amzacea

27 Apr 2024 343

Comuna Nicolae Bălcescu, în proces cu o firmă din Giurgiu. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

27 Apr 2024 580

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 451

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 1242

Societatea Agricola Spicul și UAT Corbu, părți într-un dosar de pe rolul Judecătoriei Constanța

26 Apr 2024 307

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 421

Dosarul Retrocedărilor și retrocedările din zona (Anadalchioi) Brătianu Alin Horațiu Dima a dat în judecată Statul Român!

25 Apr 2024 600

Știri justiție Constanța Neptun Olimp SA cere în instanță anularea unui act emis de Primarul Municipiului Mangalia. CL Mangalia devine pârât în cauză!

25 Apr 2024 346

Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)

25 Apr 2024 377

Justiție Constanța Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, la judecată cu Eco Sud SA

24 Apr 2024 448

Justiție Constanța Daf Trans 2000 SRL și Garda de Mediu, la judecată. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

24 Apr 2024 480

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 797

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 541