Eveniment

Iată hotărârea definitivă! Curtea Supremă a României a închis procesul celor 19 constănţeni cu serviciile secrete americane

Conform Portalului instanţelor de judecată, în dosar figurează ca parte civilă şi Bank Of America - Ambasada SUA - Serviciul Secret SUA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul celor 19 tineri din Constanţa acuzaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa că ar fi fraudat Bank of America, precum şi alte unităţi bancare din Europa de Vest, prin clonarea paginilor web.  

Cei luaţi în colimator de organele de anchetă au fost cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, introducerea, modificarea sau ştergerea, fără drept, de date informatice ori restricţionarea, fără drept, a accesului la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii de consecinţe juridice. Mai mult decât atât, oamenii legii spun că inculpaţii au fost trimişi în judecată şi pentru falsificarea instrumentelor de plată electronice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Luni, magistraţii din capitală au admis recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa şi de Sorin Stici, unul dintre inculpaţi. După descontopirea pedepselor aplicate de către instanţele de judecată din Constanţa, Curtea Supremă a decis ca, în definitiv, Stici să execute cinci ani şi şase luni de închisoare. Tot judecătorii Înaltei Curţi au respins ca nefondat recursul declarat de Lion Cristian Enache, un alt inculpat din cauză, de la care Curtea de Apel Constanţa a decis confiscarea în folosul statului a sumei de 2.636 de dolari SUA. Înalta Curte a mai luat act de retragerea recursurilor declarate de Roxana Stici şi Răzvan Dragoş Boşneagu împotriva aceleiaşi decizii. După cum precizam mai sus, decizia magistraţilor din Bucureşti este definitivă. Conform organelor de anchetă, presupusa grupare infracţională ar fi cauzat un prejudiciu de 200.000 de euro!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că.... Jucătorul de tenis Horia Tecău împlinește 34 de ani

19 Jan 2019 86

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa, despre locuinţele pe care le vor pune la dispoziţia victimelor violenţei domestice (document)

19 Jan 2019 326

Colegiul „Mihai Eminescu“, 100 de ani de existență „Arhitecții sunt profesorii voștri, profesorii profesorilor voștri, iar voi trebuie să deveniți, la rândul vostru, arhitecți“ (galerie foto + video)

19 Jan 2019 221

SSC Farul întâlneşte FC Farul Meciuri la fotbal, baschet şi handbal, în weekend, la Constanţa

19 Jan 2019 534

„Bine ai venit, îngeraş!“ Fotbalistul Iulian Răvoiu şi soţia sa, Ligia, au devenit părinţi. Mesajul lor emoţionant (galerie foto)

19 Jan 2019 748

Opiniile, filtrate în cadrul unor comisii de specialitate S-a prelungit termenul pentru propunerile referitoare la PUZ-ul preliminar „Zona peninsulară a municipiului Constanţa“

19 Jan 2019 165

CSM a luat o decizie importantă. Este vizată Curtea de Apel Constanţa

19 Jan 2019 196

Pentru că sunt elevi ai Colegiului de Artă, și-au reamenajat clasa (galerie foto)

19 Jan 2019 238

D.O. Style 99 SRL se va ocupa de întreţinerea liniilor CF din Portul Constanţa. Contract de peste jumătate de milion de lei (document)

19 Jan 2019 243

Chiar nu poate fi schimbat regulamentul? Din 2015, cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa nu mai au beneficii de pe urma acestui titlu

19 Jan 2019 320

Declaraţie de avere - Luiza Braga-Burcescu, consilier asistent la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

19 Jan 2019 189

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Constanța „Vom dota școlile cu table inteligente, iar elevii, cu tablete“

19 Jan 2019 299

Mai mulţi constănţeni, tâlhăriţi după ce au fost ademeniţi la o partidă de sex. Cine merge la închisoare

19 Jan 2019 535

Poliţia Română organizează concurs pentru Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa

19 Jan 2019 596

Aleşii locali din Săcele şi-au acordat indemnizaţii cu încălcarea legii. Prefectura Constanţa l-a chemat în judecată pe primar! (galerie foto)

19 Jan 2019 329