Eveniment

Iată hotărârea definitivă! Curtea Supremă a României a închis procesul celor 19 constănţeni cu serviciile secrete americane

Conform Portalului instanţelor de judecată, în dosar figurează ca parte civilă şi Bank Of America - Ambasada SUA - Serviciul Secret SUA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul celor 19 tineri din Constanţa acuzaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa că ar fi fraudat Bank of America, precum şi alte unităţi bancare din Europa de Vest, prin clonarea paginilor web.  

Cei luaţi în colimator de organele de anchetă au fost cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, introducerea, modificarea sau ştergerea, fără drept, de date informatice ori restricţionarea, fără drept, a accesului la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii de consecinţe juridice. Mai mult decât atât, oamenii legii spun că inculpaţii au fost trimişi în judecată şi pentru falsificarea instrumentelor de plată electronice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Luni, magistraţii din capitală au admis recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa şi de Sorin Stici, unul dintre inculpaţi. După descontopirea pedepselor aplicate de către instanţele de judecată din Constanţa, Curtea Supremă a decis ca, în definitiv, Stici să execute cinci ani şi şase luni de închisoare. Tot judecătorii Înaltei Curţi au respins ca nefondat recursul declarat de Lion Cristian Enache, un alt inculpat din cauză, de la care Curtea de Apel Constanţa a decis confiscarea în folosul statului a sumei de 2.636 de dolari SUA. Înalta Curte a mai luat act de retragerea recursurilor declarate de Roxana Stici şi Răzvan Dragoş Boşneagu împotriva aceleiaşi decizii. După cum precizam mai sus, decizia magistraţilor din Bucureşti este definitivă. Conform organelor de anchetă, presupusa grupare infracţională ar fi cauzat un prejudiciu de 200.000 de euro!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment. Incendiu la Poarta 10 Bis a Portului Constanța. Un camion încărcat cu cereale, cuprins de flăcări (galerie foto+video)

23 Apr 2019 507

Imagini de la eveniment. Carambol a intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Decebal din municipiul Constanța. Patru mașini implicate (galerie foto+video)

23 Apr 2019 1022

Pompierii ISU Dobrogea, în alertă. Miros de gaze la un restaurant de pe bulevardul Mamaia din Constanța (galerie foto-video)

23 Apr 2019 276

Simona Halep s-a retras din turneul de la Stuttgart

23 Apr 2019 284

Atenție șoferi! Traficul rutier este restricționat pe Autostrada Soarelui pentru efectuarea unor lucrări

23 Apr 2019 325

UPDATE. Accidet rutier la ieșire din Constanța către Valu lui Traian. Un bărbat care aștepta autobuzul, accidentat de o mașină care s-a oprit într-un copac (galerie foto)

23 Apr 2019 1998

Accident rutier, în acestă noapte, în judeţul Constanţa. O victimă

23 Apr 2019 1572

Primăria a iniţiat procedura de achiziţie directă Ziua Copilului se va organiza în „Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie

23 Apr 2019 127

Sputnik Imobiliare construiește pe bulevardul 1 Mai din Constanța

23 Apr 2019 227

Fotbalul județului Constanța În Liga a 6-a, liderul Seriei Nord, Flacăra Crucea, a făcut scor în deplasare cu Ulmetum Pantelimon

23 Apr 2019 389

Micii fotbalişti de la Metalul Constanţa, acţiune caritabilă la Băltăgeşti

23 Apr 2019 537

Medalii pentru cluburile din Constanţa la ediţia a doua a Memorialului „Ioan Popa“ la spadă

23 Apr 2019 425

BDG Import SRL din București va amenaja un bar pe o plajă din Mamaia

23 Apr 2019 247

Ce răspuns a primit Ghiță Pelehra de la Primăria Constanța

23 Apr 2019 417

Un constănţean a fost evacuat şi a primit ordin de restricţie faţă de soţie şi copii. Avea un comportament violent

23 Apr 2019 395