Imagini de la eveniment Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”, scenarii complexe de luptă în Marea Neagră și pe Fluviul Dunărea (FOTO+VIDEO)UPDATE 2 

Prefectul Coșa a luat cuvântul în cadrul evenimentului.

Prefectul Silviu Coșa
 

 
 Faptul că noi civilii trăim această pace, cu micile ei probleme, accidente sau incendii care pălesc în fața unui război, se datorează dvs, militarilor. Și pentru asta vă sunt recunoscător și vă urez mult success în continuare., a spus prefectul Coșa.UPDATE 1 

Printre cei prezenți la eveniment se numără: prefectul Coșa, șeful IPJ Constanța, șef ISU Dobrogea, reprezentanți ai CJC, dar și ai altor instituții din Constanța.


Forțele Navale Române organizează, în perioada 20 martie - 2 aprilie, Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”, planificat să se desfășoare în zona de responsabilitate, în sud-estul României, pe mare, pe fluviu, în Delta Dunării și în zona costieră.


Aproximativ 3.400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul național de apărare, precum și din alte 12 state aliate și partenere (Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia) vor desfășura, în toate mediile de acțiune, activități complexe de antrenament., transmit reprezentanții Forțelor Navale. 

Peste 30 de nave militare ale Forțelor Navale Române, două nave militare ale Forțelor Navale ale Bulgariei, 14 aparate de zbor din Franța, România, Statele Unite ale Americii și Turcia, 15 ambarcațiuni rapide de intervenție și nave de patrulare ale instituțiilor din sistemul național de apărare, 57 de autovehicule militare și alte capabilități de luptă, precum dispozitive mobile de lansare, detașamente de forțe pentru operații speciale și de scafandri de luptă de incursiune și împotriva dispozitivelor explozive, specialiști în apărare CBRN (Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară) și plutoane de infanterie și de parașutiști militari vor executa secvențele de instruire planificate de Forțele Navale Române.Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” este cel mai complex eveniment de instruire, planificat și condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale, în anul de instrucție 2023, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante., mai transmite sursa citată. 

De asemenea, exercițiul este cuprins în Programele NATO de instruire multinațională consolidată / întrunită (CJET – Combined Joint Enhanced Training și eMTEP – enhaced Military Training Exercise Programme). „Sea Shield” este un concept complex, destinat instruirii forțelor Aliate și a fost propus de România la Summit-ul NATO de la Varșovia, din anul 2016, pentru întărirea măsurilor de securitate pe flancul sud-estic european.

Ceremonia de deschidere a Exercițiului multinațional „Sea Shield 2023” se va desfășura luni, 20 martie, în intervalul orar 10.00-11.00, în portul Constanța, la Terminalul Pasageri, unde vor fi prezentate scopul, obiectivele, forțele participante și modurile de desfășurare ale exercițiului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Eroilor, în uitare la Constanța. Doar Forțele Navale Române marchează evenimentul

25 May 2023 617

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 654

Forțele Navale Române au fost reprezentate de doi ofițeri la exercițiul multinațional ESP Minex 23

23 May 2023 488

Academia Navală "Mircea cel Bătrân", gazdă a celei de-a IX-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Sea Conf” – 2023 (FOTO)

19 May 2023 573

Nava-şcoală Mircea a împlinit 84 de ani în Marina Militară Română (FOTO)

17 May 2023 606

Noaptea Muzeelor la Constanța Muzica Militară a Forțelor Navale vă așteaptă la un recital de excepție!

13 May 2023 764

UPDATE. Gala Forțelor navale. Este pentru prima data când un ministru participă la un astfel de eveniment (GALERIE FOTO +VIDEO)

11 May 2023 973

Contraamiralul Horia Macellariu, o veritabilă personalitate a Marinei Române

10 May 2023 679

Șeful Forțelor Navale din Bulgaria, în vizită oficială în România (GALERIE FOTO)

05 May 2023 508

Zece elevi din județul Tulcea, cadeți pentru o săptămână în Forțele Navale (FOTO)

26 Apr 2023 572

De la corporatist, la maistru militar de marină. Astăzi este despre Florin Drăgan din Năvodari (FOTO)

18 Apr 2023 2157

Forţele Navale Române Perfecționare continuă pentru misiuni reale, de mare risc! Mărturiile unui scafandru de luptă (FOTO)

14 Apr 2023 712

UPDATE O navă de pescuit a agățat un obiect ce pare a fi o mină marină. Intervin specialiștii Forțelor Navale

13 Apr 2023 1377

Secvență de evacuare a populației din zona Deltei, executată de militarii Flotilei Fluviale, în cadrul exercițiului „Sea Shield 2023” (FOTO)

31 Mar 2023 750

Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” Exercițiu demonstrativ de neutralizare a unui desant aerian inamic (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Mar 2023 772