Eveniment

Ionel Chiriţă, fostul primar din Hârşova, azi, în faţa judecătoarei Nermin Apzait (rechizitoriu)

Ionel Chiriţă, fostul primar al localităţii Hârşova, se va afla, azi, în faţa judecătoarei Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa.
 
Chiriţă solicită înlocuirea controlului judiciar, măsură preventivă sub care a fost pus de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, zilele trecute, magistraţii au efectuat mai multe percheziţii în prezenta cauză, iar faţă de fostul primar a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiind suspectat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice.
 
Potrivit unor surse, în dosar ar apărea şi următoarele societăţi comerciale: Rico SRL, Imvest SRL, New Sicon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere. În ultima firmă precizată apare Elisabeta Magdalena Andrei, fostul administrator al SC Vinum Capidava SRL, unde asociat a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) Cristian Gheorghe Darie.
 
Nermin Apzait judecă și dosarul în care Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, este acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu.
 
De asemenea, judecătoarea Nermin Apzait l-a pus în libertate pe George Becali.
 
Ionel Chiriţă s-a născut la 8 octombrie 1956, în comuna Giurgeni, judeţul Ialomiţa. Potrivit Registrului Comerţului, numele fostului edil-şef este legat de următoarele societăţi comerciale: Servicii Locale SRL (radiată), Business International Transaction (radiată), CDC Concordia SRL (radiată), Happy Family Company SRL (radiată), Info Curier SRL (funcţiune), Management Public SRL (radiată), Multispot SRL (radiată).

Info Curier SRL are sediul social în municipiul Braşov, pe strada Traian Grozăvescu. Asociaţi persoane fizice sunt Ionuţ Vasile Iuria, născut la data de 15.04.1978, în Braşov, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 35%, Ionel Chiriţă, născut la data de 8.10.1956, în Giurgeni, judeţul Ialomiţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 30%, şi Constantin Negoiţă, născut la data de 7.06.1957, în comuna Ioan Roată, judeţul Ialomiţa. Firma este administrată de Ionuţ Vasile Iuria şi se ocupă de editarea revistelor şi periodicelor.
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii firmei Info Curier SRL, însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece la numerele de telefon puse la dispoziţie de Registrul Comerţului au răspuns două persoane care au susţinut că nu au nicio legătură cu societatea în cauză.
 
Citește și 

Ex-primarul Hârşovei şi patronul Concivic continuă colaborarea
Chiriţă şi-a racolat partener de afaceri din portofoliul de clienţi ai Primăriei

Abuz în serviciu, spălare de bani şi înscrisuri distruse
Descinderi la Primăria Hârşova. Detalii ştiute doar de procurori


Rechizitoriu
Trimitere în judecată pentru şantaj Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial


Becali, pus în libertate de judecătoarea Nermin Apzait
„Nu mă mai interesează viaţa publică, vreau mântuire!“ (motivare)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huţucă atrage atenţia. Primarii disperă din pricina OUG 114 - constructorii le dau peste cap proiectele de investiţii

23 Feb 2019 1313

Cine a fost cooptat, din judeţul Constanţa, în Comitetul pentru finanţe publice locale

03 May 2017 2461

Un fost primar din Constanţa, sub control judiciar. Ar fi cercetat pentru abuz în serviciu şi spălare de bani

29 Jan 2016 1802

Decizie definitivă pentru Ionel Chiriţă, fostul primar al localităţii Hârşova

08 Jan 2016 1871

Decizie definitivă pentru Ionel Chiriţă, fostul primar al localităţii Hârşova

14 Nov 2015 1187

Ionel Chiriţă, fostul primar al localităţii Hârşova, vrea să scape de controlul judiciar

11 Nov 2015 869

Ionel Chiriţă nu vrea sub control judiciar

14 May 2015 933

Litoral Tv Zeci de primari din toată ţara au luat parte la şedinţa Consiliului Director al Asociaței Orașelor din România

29 Oct 2013 1281

Şapte candidaţi îşi vor disputa mandatul de primar la Hârşova

04 May 2012 1422

Meciul dintre Viitorul Constanţa şi Victoria Brăneşti s-a încheiat cu scorul 3-0

19 Nov 2011 1226

Replica Ionel Chirita se pregateste sa candideze pentru Primaria Harsova - „Tudor Nadrag este un om hranit la castronul Partidului Comunist"

30 Nov 2010 1607

Lista vicepresedintilor PNL

05 Jun 2010 1780

Chirita vrea sa se catere din nou pe primarie

18 May 2010 1561

Ce lideri noi are PNL in structurile de conducere

18 May 2010 1682

Titulatura AOR - instrument de vendete personale Ionel Chirita il balacareste pe primarul Nadrag, de la tribuna Asociatiei Oraselor

14 May 2010 2931