Județul Constanța Adolescenți, suspectați de tâlhărie reținuți! Detalii incredibile din anchetă. Cum au acționat minorii

La data de 27.07.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii  arestului preventiv, faţă de inculpaţii A.E.., în vârstă de 16 ani şi A.M., în vârstă de 15 ani, ambii din com. Cobadin, jud. Constanţa, aflaţi în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de:
- două infracţiuni de tentativă la tâlhărie calificată faptă prev. de art 32 Cod penal rap. la art. 233 alin. (1)-art. 234 alin. (1) lit. ,,d” şi ,,f” cu aplic. art. 77 lit ,,e,, din Cod penal, în raport cu persoanele vătămate P.D. şi P.O., din noaptea de 24/25.07.2023
-tâlhărie calificată, faptă prev. de art 233 alin (1)-art. 234 alin (1) lit. ,,d” şi ,,f”  din Codul penal, în raport cu persoana vătămată S.N., din noaptea de 24/25.07.2023
-tâlhărie calificată, faptă prev. de art 233 alin (1)-art. 234 alin (1) lit. ,,d” şi ,,f”  din Codul penal, în raport cu persoana vătămată S.T., din noaptea de 24/25.07.2023
toate cu aplic art. 38 alin. (1) din Codul penal şi cu aplic. art.113 din Cod Penal,
 
Potrivit procurorilor, probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în noaptea de 24/25.07.2023, în intervalul orar 03.30-04.00, inculpaţii A.E. în vârstă de 16 ani şi A.M. în vârstă de 15 ani, au pătruns în imobilul situat în comuna Cobadin, strada X, domiciliul persoanelor vătămate P. D. şi P.O., unde locuia şi persoana vătămată S.N. şi se afla în vizită persoana vătămată S.T.

„La această adresă, inculpaţii au pătruns în camera persoanelor vătămate vătămate P.D. şi P.O., persoane în vârstă de 71, respectiv 66 de ani, cu grave probleme medicale şi de mobilitate şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, i-au ameninţat că  îi omoară dacă strigă după ajutor şi le-au solicitat să le spună unde ţin banii.
Persoanele vătămate le-au spus inculpaţilor că nu au bani, motiv pentru care cei doi inculpaţi s-au suit în patul în care aceştia stăteau, peste picioarele lor, şi au început să caute, sub pilotă şi sub saltea.
Negăsind nicio sumă de bani, cei doi inculpaţi s-au deplasat către camera persoanei vătămate S.N., care auzise zgomot şi ieşise să vadă ce s-a întâmplat, iar inculpatul A.E. a lovit-o pe aceasta cu pumnul în zona feţei, provocându-i leziuni evaluate la 1-2 zile îngrijiri medicale.
Încercând să îl ajute, persoana vătămată S.T., care se afla în vizită la S.N., s-a ridicat din pat, ocazie cu care inculpaţii l-au lovit cu pumnii, doborându-l la podea, provocându-i leziuni evaluate la 3-4 zile îngrijiri medicale, după care i-au sustras ceasul de la mâna stângă“ - au mai precizat procurorii.

După acest moment, inculpaţii au luat telefonul mobil aparţinând persoanei vătămate S. N., care se afla în camera sa, pe un scaun, şi au părăsit locuinţa.
 

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai menționat procurorii.

Citește și: 

Știri Constanța azi!Oficial despre reținerea presupusului criminal din baza sportivă Tenis Club Mamaia

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie, tâlhărită pe strada Soveja din Constanța

21 Sep 2020 5644

Județul Constanța Tânăr, reținut după ce ar fi sustras, prin violență, telefonul unui bărbat

03 Sep 2020 1247

Constanţa. Mai multe persoane, tâlhărite de doi minori. Ce prejudiciu au creat

07 Dec 2018 834

Constanța. Suspect de comiterea mai multor tâlhării, depistat și reținut de polițiști. Cum acționa tânărul

21 Nov 2017 1416

Trei persoane bănuite de comiterea unei tentative de tâlhărie, depistate de polițiștii constănțeni

07 Sep 2015 1430

Suspiciuni de tâlhărie la Independenţa A băut într-un bar şi pe drumul spre casă… ar fi fost violată şi jefuită

10 Aug 2015 1960