Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru 30 de zile după ce a condus fără permis și a provocat un accident

Foto cu rol ilustrativ
 Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 12 octombrie 2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, prev. de art. 335 alin. (2) C.Pen., vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. (1)  C.pen. și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului, prev. de art. 338 alin. (1) C. pen., totul  cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi (2) C.pen.

În fapt, s-a reținut că în data de 11 octombrie 2023, în jurul orei 16:30, inculpatul a condus autoturismul marca BMW pe drumuri publice din comuna Dumbraviţa având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, iar la intersecţia a două străzi nu a respectat indicatorul rutier cedează trecerea şi a intrat in coliziune cu autoturismul marca Dacia, condus de persoana vătămată. Ulterior producerii accidentului, deși persoana vătămată s-a așezat la pământ spunând că îl doare pieptul (persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat un număr 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), inculpatul a părăsit locul accidentului fără aprobarea organelor de poliție sau a procurorului.

„De asemenea, menționăm faptul că inculpatul mai este cercetat în alte două dosare penale aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra regimului rutier”, precizează sursa citată.

Față de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă în data de 12 octombrie 2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

Cercetările din prezentul dosar sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul  IPJ Timiş - Biroul Rutier, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpatul cercetat în dosar, fiind prezumat nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Percheziții într-un dosar de evaluare fiscală și înșelăciune calificată la Constanța. Ce au constatat polițiștii (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Timiș Infracțiuni de înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale, de uz de fals

13 Oct 2023 819

Timișoara Persoană prinsă la volan beată și cu permisul de conducere anulat

22 Sep 2023 719

Revoltător! Un inculpat din Timișoara a sustras sute de mii de euro din clădiri comerciale

07 Jul 2023 900