Klaus Iohannis România a făcut progrese importante în lupta împotriva cancerului

Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 4 mai, un mesaj în cadrul Conferinţei Naţionale a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, afirmând că România a făcut, în ultima perioadă, progrese importante în lupta împotriva cancerului.
 

„Celebrarea pentru prima dată în România a Zilei Supravieţuitorului de Cancer se datorează, într-o mare măsură, eforturilor societăţii civile, şi implicit dumneavoastră, Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Am decis astfel să confer Înaltul Patronaj ediţiei din acest an a Conferinţei Naţionale în semn de recunoaştere a acţiunilor pe care le-aţi derulat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor'', a arătat Klaus Iohannis.


El a subliniat că „sistemul de sănătate are nevoie de o reformă consistentă şi de o schimbare de paradigmă care asumă în mod real pacientul în centrul abordării''.
 

„Povara cancerului este, din păcate, şi o consecinţă a lipsei unei viziuni unitare pe termen lung, a superficialităţii investiţiilor şi a unor politici fragmentare.

Aceste probleme, care trenează de decenii, nu se rezolvă de la sine, ele au nevoie de angajament susţinut din partea tuturor celor care au responsabilităţi în acest domeniu.

Mă bucur să constat că, în ultima perioadă, România a făcut progrese importante în lupta împotriva cancerului, asumând prin lansarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului o viziune unitară pentru îmbunătăţirea accesului la diagnostic şi tratament şi recuperarea decalajelor în îngrijirea pacientului'', a menţionat şeful statului.


Președintele a mai precizat că, în aceste zile, seria de evenimente derulate sub umbrela Zilei Supravieţuitorului de Cancer completează o gamă de iniţiative care urmăresc să diminueze presiunea acestei maladii asupra sistemului sanitar şi să contribuie la crearea unei societăţi mai sănătoase.

Potrivit acestuia, rolul societăţii civile este unul extrem de important în succesul acestui demers, iar organizarea Conferinţei reprezintă „un exemplu al sprijinului reciproc, al acţiunii solidare şi al consensului în jurul unor obiective care ne unesc'', informează Agerpres.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reuniune de lucru la convocarea președintelui Franței, Macron, la care va participa și Klaus Iohannis

25 Feb 2024 405

România și-a anunțat aliații din NATO că îl propune pe Klaus Iohannis în funcția de secretar general al Alianței

23 Feb 2024 478

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 448

Ședință CSAT. Pe ordinea de zi, situația de securitate în regiunea Mării Negre

21 Feb 2024 351

Situația de securitate în regiunea Mării Negre, pe ordinea de zi a ședinței CSAT. Ce subiecte vor mai fi analizate

20 Feb 2024 583

Magistratul Corina Suzana Artene se pensionează! Președintele a semnat decretul

20 Feb 2024 365

Președintele Klaus Iohannis - „Sunt profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit“

16 Feb 2024 608

Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale din partea AUR

13 Feb 2024 1194

CSAT este convocat în ședință. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

12 Feb 2024 419

Președintele României, Klaus Iohannis „Apartenența deplină a României la Spațiul Schengen cât mai curând va întări considerabil Uniunea”

07 Feb 2024 397

Președintele României - „Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri“

07 Feb 2024 410

Președintele Klaus Iohannis despre posibilitatea ocupării unei funcții în UE - „Nu cred că este momentul să fac speculații“

07 Feb 2024 444

Preşedintele Klaus Iohannis „Îi dorim regelui Charles recuperare completă”

06 Feb 2024 374

Fost ambasador, numit consilier prezidențial! Decretul, semnat de președintele României

05 Feb 2024 512

Președintele României, Klaus Iohannis Absorbția și utilizarea integrală a fondurilor europene - instrumentul cheie al modernizării şi dezvoltării României în aceşti ani

01 Feb 2024 701