LIVE VIDEO IPS Teodosie, despre simbolistica bradului- „Darurile din brad simbolizează virtuțile“ (VIDEO)


La finalul conferinței de presă de azi, 21 decembrie, Arhiepiscopului Tomisului a făcut și declarații jurnaliștilor prezenți la eveniment. 

Acesta vorbește despre simbolistica sărbătorilor.

Bradul este acest copac care aretot timpul verdeață. Este la fel ca și la om care are viață. Prin tradiție avem bradul împodobit. Darurile din brad simbolizează virtuțile, a spus IPS Teodosie. 

IPS Teodosie compara faptul că bradului nu îi cad frunzele cu viața fără de sfârșit a omului. 


Bradulului nu îi cade frunză și nu se usucă, este sensul ca noi avem o viață fără de sfârșit. De aceea nu punem o răchită, sau ceva careia îi cad frunzele, punem bradul, care este viu, a mai punctat IPS Teodosie. 


Mai multe evenimente de la Constanța l-au avut în centru pe IPS Teodosie în ultima perioadă. 

Cel mai recent dintre acestea face referire la  faptul că Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, pe numele laic Teodosie Petrescu, a dat în judecată Universitatea Ovidius Constanța!
 
Avocatul Irina Luminița Stanciu, din cadrul Baroului Galați, reprezentantul ÎPS Teodosie în proces, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că litigiul vizează calitatea de titular al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius, noul dosar având legătură cu procesul anterior câștigat de ÎPS Teodosie cu Universitatea.
 
În proces s-a solicitat repunerea în termenul de a se soluționa cererea arhiepiscopului cu privire la calitatea de titular, dar și amendarea instituției pe zi de întârziere, pentru neexecutarea hotărârii definitive pronunțate anterior în cauză de către Curtea de Apel Constanța.


Procurorii DNA Constanța au anunțat, în urmă cu scurt timp, că îl cercetează pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență! 

Amintim că luna trecută, Recorder.ro a publicat o investigație în care preotul Petrică Leașcu s-ar fi prezentat liderilor religioși din Dobrogea, din postura unui om de afaceri conectat politic și care ar fi putut să obțină diverse finanțări de la Secretariatul de Stat pentru Culte în schimbul unui procent de 20 %.
 
Conform Recorder.ro, Petrică Leașcu s-a întâlnit și cu IPS Teodosie, primul prezentându-se, conform Recorder, drept un om cu putere politică.


Celălat eveniment se referă la faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Potrivit DNA, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.


Declarațiile LIVE intergrale, pot fi urmărite, aici 

 


Citește și:

IPS Teodosie despre dosarul de la DNA - "Nu este absolut nimic real! Avocații nu au găsit nimic în dosar" (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată unde va oficia slujbe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 24 – 30 aprilie 2024

23 Apr 2024 793

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 567

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 551

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 762

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 580

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 527

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 573

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1535

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 611

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2537

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 521

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 631

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 4652

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 747

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 576