LIVE TEXT Muzeul Național al Marinei Române lansează un volum despre tragedia Marinei Regale (GALERIE FOTO)


UPDATE 7

Evenimentul s-a încheiat. 

UPDATE 6 

La cuvânt este Dan Dragoș Sichigea. 

Dan Dragoș Sichigea

 Ultimul document din carte ne dă ocazia să începem și un al treilea volum. Am încercat să păstrăm forma originală a documentelor, așa cum au fost ele redactate. Îi mulțumesc și eu profesorului Valentin Ciorbea și colegei Silvia Ioniță. Ne propunem ca la anul să publicăm și în limba engleză volumul.


Comandorul Ioan Damaschin își prezintă la rândul său cartea Glorie și dramă. O altă lucrare despre istoria Marinei Regale în perioada Războiului. Marina Română de fapt. 


UPDATE 5

A luat cuvântul Silvia Ioniță.


Silvia Ioniță
 

Îi mulțumesc domnului profesor pentru sprijin și colegului meu Dan-Dragos Sichigea.  Sunt de părere că lucrarea aduce un plus de noutate și că acesta este avantajul ei


UPDATE 4

A luat cuvântul Valentin Ciorbea. 

 Valentin Ciorbea

Istoria se scrie pe baza documentelor. În scrierea acestei cărți am fost atenționat că documentele se repetă, ceea ce înseamnă că se confirmă câteva lucruri. 


Referitor la activitatea de istoric, profesorul spune că 80% reprezintă documentarea. 

UPDATE 3

Marius Rohart vorbește despre lucrare. 

Lucrarea își propune să fie un instrument de lucru imparțial. 


UPDATE 2 

A luat cuvântul Stoica Lascu.

Stoica Lascu

Este o perioadă în care Marină Română a cunoscut atât gloria, cât și drama. Lucrarea este o parte mică din istoria Armatei Române. 

 
 Profesorul Valentin Ciorbea este un vechi cunoscător prin ceea ce a scris despre Marină Romana înainte și după Revoluție.

Cartea are 310 pagini. Profesorul Stoica Lascu face o observație despre structura cărții.

Profesorul este de părere că astfel de lucrări pe care le cataloghează că istografii ar trebui să fie traduse în limba engleză

În continuarea descrierii cărții, Stoica Lascu precizează că două treimi din lucrare vorbesc despre anul 1944.


UPDATE 1 

Cuvântul este luat de Marius-Laurențiu Rohart, directorul MNMR.

Marius-Laurențiu Rohart, directorul MNMR

Volumul prezintă tragedia și degringolada Marinei Române.Astăzi, 22 noiembrie, de la ora 13, are loc lansarea celei mai recente creații editoriale a Muzeului Național al Marinei Române (MNMR). 

Lucrarea se numește "101 documente referitoare la tragedia Marinei Regale a României (1944-1946)" și este editată de prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, dr. Silvia Ioniță și dr. Dan-Dragoș Sighicea. 

Lansarea are loc în Sala de Conferințe "Clio". Directorul muzeului, comandor Marius-Laurențiu Rohart este moderatorul evenimentului, în timp ce prof. univ. dr. Stoica Lascu, de la Universitatea Ovidius se ocupă de prezentarea volumului. 

Volumul face parte din seria de evenimente care marchează 144 de ani de la unirea Dobrogei cu România. 

"Pe 23 noiembrie 1878 avea loc preluarea oficială a administrației Dobrogei de către autoritățile române. În aceeași zi, la Constanța, a avut loc intrarea triumfală a Armatei Române în oraș, primită cu mare sărbătoare de oficialități și de populație" specifică MNMR în comunicat.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Comandor (dr) Marius-Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1076

Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda expoziției „Un secol de culoare”, prilejuită de cei 95 de ani de la înființarea Ligii Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

31 Oct 2023 704

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române deschide a 27-a ediție a Conferinței Naționale "Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație” (FOTO+VIDEO)

13 Oct 2023 1075

Muzeul Național al Marinei Române organizează Conferința Națională de Comunicări Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație”

11 Oct 2023 585

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța anunță program special de vizitare în Ziua Marinei Române

14 Aug 2023 782

Muzeul de Istorie, deschis de Ziua Marinei. Detalii despre obiectivele turistice disponibile

14 Aug 2023 586

Muzeul de Marină, eveniment inedit de Ziua Marinei la Constanța

14 Aug 2023 627

Imagini de la eveniment Deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020” la Muzeul Național al Marinei Române (FOTO+VIDEO)

12 Jun 2023 1076

Constanța Expoziția itinerantă „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va avea loc la Muzeul Național al Marinei Române

07 Jun 2023 941

Ceremonii, cu prilejul Zilei Europei și Zilei Independenței de Stat a României, organizate în garnizoanele Constanța și Mangalia

09 May 2023 811

Trei absolvenți ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța au expus la un vernisaj ținut de Muzeul Național al Marinei Române

28 Apr 2023 759

In memoriam Constantin Scarlat, exploratorul Mării Negre

23 Mar 2023 1480

Despre cele șase volume lansate la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Feb 2023 1422

LIVE VIDEO+TEXT Eveniment editorial la Muzeul Național al Marinei Române Constanța. Sunt lansate șase volume despre istoria marinei militare și civile (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Feb 2023 1227

Muzeul Național al Marinei Române organizează lansarea a șase volume de istorie a marinei

16 Feb 2023 1284