Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică, transmite MApN. 

"Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război", se arată într-un comunicat de presă al președintelui Klaus Iohannis.

"Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre!" a transmis șeful statului.

Klaus Iohannis l-a contactat pe secretarul general al NATO.

"În acest context, am avut astăzi o convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia l-am informat cu privire la noile evoluții, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România și a reasigurat că Alianța Nord-Atlantică și Aliații sunt pe deplin alături de România, așa cum a fost dovedit, de exemplu, și de recenta decizie a SUA de a spori prezența sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliție Aeriană din țara noastră", notează președintele.

Klaus Iohannis reiterează că, în cadrul NATO, "România este foarte bine apărată și beneficiază de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga noastră istorie."Citește și:

Anunț de ultim moment de la MApN! Bucăţi dintr-o dronă rusească la 2,5 km de Plauru, în Tulcea

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decrete semnate azi, de Klaus Iohannis. Vizați mai mulți magistrați

08 Dec 2023 427

Salariile personalului STS şi MAI din echipele de proiecte finanţate din fonduri externe, majorate

08 Dec 2023 506

Președintele Iohannis „Este dramatic că sărbătoarea Hanuka se desfășoară pe fundalul suferințelor și al pierderilor de vieți omenești“

07 Dec 2023 473

Mai mullți magistrați ies la pensie. Președintele României a semnat decretele

07 Dec 2023 518

Președintele Klaus Iohannis „Sărbătorim cu multă emoție împlinirea unui secol de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand

07 Dec 2023 388

Vești bune pentru personalul CNAS! Iohannis a promulgat legea

07 Dec 2023 481

Iohannis a promulgat legea Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foştilor colaboratori ai Securităţii şi persoanelor condamnate

07 Dec 2023 446

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân!

07 Dec 2023 454

Legea pentru instituirea zilei de 11 iulie ca ''Ziua Prieteniei dintre România şi SUA'', promulgată de Iohannis

05 Dec 2023 392

Iohannis a promulgat legea privind personalul Curţii Constituţionale

05 Dec 2023 439

Președintele Iohannis „România este o gazdă din ce în ce mai atractivă pentru manufactura de tehnologii verzi“

04 Dec 2023 402

Președintele României, Klaus Iohannis, întâlnire cu reprezentanții European Youth Forum

03 Dec 2023 582

Președintele Iohannis, întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui SUA pentru Climă, John Kerry (GALERIE FOTO)

03 Dec 2023 403

România intră în Alianța Solară Internațională. Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)

03 Dec 2023 414

Președintele Iohannis „Rapoartele ştiinţifice arată că trebuie să accelerăm procesul de atenuare a schimbărilor climatice“

02 Dec 2023 521