Ofiter de politie, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Serviciului Teritorial Brasov din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Catalin Mucica, ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov - Politia oras Ghimbav, pentru luare de mita, urmand ca dosarul sa fie solutionat de Curtea de Apel Brasov.

Potrivit unui comunicat al DNA remis, marti, Agentiei ROMPRES, din probele administrate de procurorii anticoruptie s-a stabilit ca in cursul lunii iunie 2006, profitand de atributiile conferite functiei de ofiter de politie judiciara la Politia oras Ghimbav, inculpatul a solicitat si primit in mod necuvenit suma de 500 euro de la denuntator. "Persoana denuntatoare avea calitate de parte vatamata intr-un dosar penal instrumentat de inculpat. Denuntatorul, la indemnul ofiterului de politie, formulase o plangere penala impotriva unei alte persoane fizice, pentru comiterea infractiunii de inselaciune, savarsita cu ocazia intermedierii vanzarii unui teren. In contextul solutionarii acestei plangeri, inculpatul i-a dat de inteles denuntatorului ca il va ajuta in demersul penal pe care-l initiase, motiv pentru care a solicitat si primit suma de 500 de euro cu titlu de mita", sustin procurorii DNA.

Scris de: {autor}RMP{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA! Debut cu amânare în dosarul fostului șef al IPJ Călărași, Iorga Marian!

17 Jan 2024 929

Colecționar de ceasuri Procurorii Anticorupție explică de l-au trimis în judecată pe Marian Iorga, fost inspector șef al IPJ Călărași (DOCUMENT)

09 Jul 2022 1884

„Proceduri care se exclud reciproc“ De ce au refuzat judecătorii din Constanța pelerinajul de Sfântul Andrei

01 Jan 2021 2703

Unul dintre judecătorii apelului în cazul violatorilor din Vaslui s-a abținut

11 Sep 2015 2670

George Copos, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Loteria

25 Aug 2014 1943