Percheziții în București la persoane suspectate de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor

Poliţiştii Capitalei au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti într-un dosar privind infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor.

Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor un bărbat de 42 de ani a fost arestat, iar alţi doi, în vârstă de 28 şi 33 de ani, au fost reţinuţi şi puşi, ulterior, sub control judiciar pentru 60 de zile.

Poliţia Capitalei a precizat că pe 1 decembrie, Secţia 20 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie de 24 de ani, că în aceeaşi zi mai multe persoane ar fi intrat în curtea imobilului în care se afla cu alte trei persoane, ar fi spart mai multe geamuri şi ar fi provocat scandal.

"Deplasându-se cu operativitate, poliţiştii Secţiei 20 au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, observând totodată şi trei autoturisme, parcate în faţa imobilului, care prezentau distrugeri la nivelul elementelor de caroserie, dar şi mai multe geamuri sparte ale imobilului. Din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele bănuite ar fi intrat în curtea unui imobil din Sectorul 6, unde, în urma unui conflict anterior cu una dintre persoanele din respectivul imobil, ar fi spart mai multe geamuri şi ar fi provocat distrugeri la nivelul caroseriei a trei autoturisme", au precizat reprezentanții Poliției Capitalei. 


Conform sursei citate, pe 2 decembrie, unul dintre bănuiţi s-ar fi deplasat, din nou, la imobilul din Sectorul 6, unde ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă persoanelor din interiorul locuinţei, cu scopul de a nu sesiza poliţia.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate au fost identificate şapte persoane, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, şi doi minori în vârstă de 15, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

"În vederea administrării materialului probator, la data de 8 decembrie 2023, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie în Municipiul Bucureşti, la domiciliul bănuiţilor. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate cinci persoane, bănuite de comiterea faptelor, toate fiind conduse, în baza unor mandate de aducere, la sediul Secţiei 20 Poliţie, în vederea audierii acestora. Faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 28, 33, respectiv 42 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate. Ulterior, faţă de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de ceilalţi doi bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile ", a mai precizat Poliţia Capitalei.


De asemenea, în privinţa celorlalţi doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor, sunt făcute demersuri în vederea depistării acestora.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor. 

Citește și: 

Percheziții într-un dosar penal de furt și furt calificat la Constanța. Iată ce au constatat polițiștii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 504

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 643

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 605

Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri (VIDEO)

24 Jan 2024 731

Percheziții în București și Ilfov la suspecți de furt. Prejudiciul, aproximativ 70.000 de euro

11 Jan 2024 681

Trei bărbați, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc. Percheziții au fost efectuate în București unde s-au descoperit cantități însemnate de droguri

30 Dec 2023 879

Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bucureşti, într-un dosar care vizează achiziţia de servicii IT de către unele spitale

12 Dec 2023 775

Caz șocant în București! Bătrâni cu probleme fizice sau psihice, păcăliți și deposedați de locuințe. Incredibil cu acționau suspecții

06 Dec 2023 852

Percheziții într-un dosar penal privind operațiuni ilegale cu articole pirotehnice! Ce au găsit polițiștii în locuința suspectului

06 Dec 2023 793

Patru mandate de percheziție, în București și Mehedinți. Cauza, evaziunea fiscală

22 Nov 2023 740

Trafic internațional cu mașini de lux furate din străinătate! Prejudiciu, aproximativ 400.000 de euro

16 Nov 2023 880

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de tâlhărie calificată

10 Nov 2023 740

Percheziții în București pentru furt calificat. Ce s-a petrecut

04 Oct 2023 918

Percheziții domiciliare în Capitală într-o cauză de trafic de droguri de mare risc (FOTO)

26 Sep 2023 906

IGPR 30 de percheziții domiciliare, în 5 cauze penale privind traficul de droguri de risc și mare risc (FOTO)

26 Sep 2023 939