Pericol de explozie pe un aeroport din România! Proiectil cu încărcătură explozivă, descoperit în timpul unor lucrări (GALERIE FOTO)

Sursa foto: ISu BihorUn proiectil, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit luni, 18 septembrie a.c., de muncitorii care efectuau lucrări pentru prelungirea pistei Aeroportului Oradea.

Potrivit ISU Bihor, sesizarea cu privire la descoperirea unei muniții în zona Aeroportului Oradea a fost primită, prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor, în jurul orei 13.30, iar pentru gestionarea operativă a evenimentului semnalat, a fost alertat imediat, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

„Ajunși la locul indicat de apelantul numărului unic 112, pompierii militari pirotehniști au identificat un proiectil cu încărcătură explozivă, de calibru 122 de milimetri, provenit din cea de-a doua conflagrație mondială. 
Muniția, care prezenta un potențial pericol, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, de către specialiștii pirotehniști, urmând a fi distrusă ulterior, prin explozie controlată“ - au mai precizta reprezentanții ISU Bihor.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii munițiilor, trebuie să apeleze de urgenţă, numărul unic 112, semnalând evenimentul şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Foto: ISU BihorDe asemenea, se interzice:
• ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;
• comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
• lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
• introducerea muniţiilor în foc;
• topirea elementelor metalice de muniţii;
•  tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
• folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;
•  demontarea focoaselor sau a altor elemente componente;
• folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

Citește și: 

Primele imagini cu locul unde a fost detonată drona căzută pe litoralul bulgăresc al Mării Negre (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pericol de explozie! Proiectile funcționale descoperite în incinta Aeroportului Oradea

17 Jan 2024 654