Planul Roșu de Intervenție activat de două ori în județul Constanța pentru evenimente rutiere asemănătoare (GALERIE FOTO)

ISU Dobrogea a activat în ultimele zile de două ori în ultimele zile Planul Roșu de Intervenție după evenimente rutiere în care au fost implicate mai multe persoane. 

Ambele evenimente rutiere au avut aproximativ aceeași dinamică, mai exact de fiecare dată un autoturism a lovit din spate un mijloc de transport în comun. 

Mai exact, pe 16 februarie în jurul orei 18.30 un autocar înmatriculat în Turcia a fost implicat într-un accident rutier în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche. 

Potrivit ISU Dobrogea în autocar se aflau 24 pasageri, dintre care 3 minori si 21 adulti. În urma efectuării tirajului, niciun pasager din autocar nu a necesitat ingrijiri medicale.

Conform IPJ Constanța, la data de 16 februarie a.c., în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a produs un accident rutier.

Sursa citată mai menționează că polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 54 de ani, și un autocar, condus de un bărbat, de 52 de ani, care ar fi circulat în aceeași direcție.
 

„În urma accidentului rutier au fost răniți o femeie, de 20 de ani, și un  minor, de 11 ani, pasageri în autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest și cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative. 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În această seară alarma s-a dat în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța. 

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Carol, din comuna Nicolae Bălcescu, s-a produs un accident rutier.


Potrivit IPJ Constanța, polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 66 de ani, și un microbuz ce transporta pasageri, condus de un bărbat, de 59 de ani, care ar fi circulat în aceeași direcție.

În urma accidentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative. 

Accidentul rutier urmează a fi soluționat potrivit dispozițiilor legale privind tamponarea.

În microbuz se aflau 21 de persoane, iar în autoturism trei persoane. 

Coincidența face ca ambele evenimente rutiere să fi avut loc într-o searră de vineri, în jurul orei 18.00, iar dinamica acestora să fie asemănătoare. 

Citește și: 

UPDATEPlanul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO) 

UPDATEPlanul Roșu activat în județul Constanța după un accident în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ITM Constanța Victimele accidentelor de muncă, onorate de Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

26 Apr 2024 315

Peste 1 600 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul acțiunii ROADPOL

22 Apr 2024 357

Surpriză în timpul unui control al polițiștilor IPJ Constanța! Ce au constatat la verificarea unui autoturism oprit în trafic

21 Apr 2024 524

IPJ Constanța Operațiunea „Speed marathon”. Peste 260 de amenzi aplicate în județul Constanța (FOTO)

20 Apr 2024 532

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 494

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 477

Razie în muncipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

14 Apr 2024 776

​Acțiune a polițiștilor rutieri, la Constanța! S-a lăsat cu amenzi (FOTO)

18 Mar 2024 659

Razie a polițiștilor în municipiul Constanța. A „curs” cu amenzi

17 Mar 2024 781

Acțiune în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia pentru depistarea șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză (FOTO)

10 Mar 2024 633

Acțiuni ale polițiștilor în Mangalia și Constanța. Au fost aplicate sancțiuni

09 Mar 2024 692

Peste 100 de misiuni executate de pompierii din Constanța în week-end

04 Mar 2024 453

LIVE VIDEO Militarii decedați în dublul accident aviatic din apropiere de Cogealac, comemorați la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2075

Se împlinesc doi ani de la dublul accident aviatic din județul Constanța! Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2069

UPDATE Accident rutier în localitatea Cumpăna, județul Constanța. O persoană, rănită

29 Feb 2024 839