Polițist cercetat pentru furt de energie. Ce au stabilit anchetatorii în urma perchezițiilor

Polițist. Foto cu rol ilustrativ: Poliția RomânăUn polițist este vizat în cadrul perchezițiilor domiciliare din data de 13 octombrie a.c., la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice.

Potrivit IPJ Olt, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că una dintre persoanele vizate în cadrul perchezițiilor are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

De asemenea, când se va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițistul va fi pus la dispoziția unității.

Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.


Conform IPJ Olt, în dimineața zilei de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice.

„Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite și au condus 9 persoane la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, pe numele a trei persoane au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de azi, 14 octombrie 2022, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-Năsăud Două percheziții domiciliare, efectuate într-un dosar pe furt de energie electrică

26 Oct 2023 812

Oficial de la IPJ Ialomița Percheziții la persoane bănuite de furt de energie electrică! Au participat și jandarmi constănțeni

27 Jan 2023 1022

Echipele Termoficare în control la un bloc de pe strada Dionisie cel Mic din Constanța. Incredibil ce au constatat în urma verificărilor (VIDEO)

19 Jul 2022 11105

Omul de afaceri George Vergiliu Bosânceanu, din Constanța, a fost eliberat condiționat! (VIDEO)

01 Jun 2022 3650

Cernavodă Trei bărbați, prinși de polițiști în timp ce voiau să fure un stâlp de înaltă tensiune. Se apucaseră chiar și să-l dezmembreze!

11 May 2022 1826

Constanța. Un bărbat este cercetat pentru furt de energie electrică

03 Mar 2022 1540

Român din Italia, prins în flagrant în timp ce fura energie electrică de la vecini. Sistemul prin care s-a conectat la contorul acestora

18 Feb 2022 1371

IPJ Bacău Buletin de presă - 23.07.2021

23 Jul 2021 942

Ce afaceri lasă în urmă George Vergiliu Bosânceanu, din Constanța, condamnat definitiv la opt ani închisoare (Document)

01 Jun 2021 8802

Revista presei locale

10 Jan 2020 5788

Polițiștii din județul Vrancea fac astăzi numeroase percheziții la domiciliu. Iată de ce

20 Jun 2018 1493

Percheziții într-un dosar de furt de energie electrică. Zeci de persoane audiate

28 Jan 2018 2230

Două persoane pe numele cărora fusese emise mandate de executare a pedepsei, depistate de polițiștii constănțeni

10 Jan 2017 1877

Percheziţii la presupuşi hoţi de curent electric

20 Nov 2016 1837

RADET Constanţa a descoperit un nou furt de energie din sistemul de alimentare cu căldură al regiei

18 Jul 2016 2849