Procurorii, nemulţumiţi că Nicoleta Ploscaru este liberă. Contestaţia a fost analizată ieri de Tribunalul Constanţa

Nicoleta Ploscaru, fosta şefă a Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“, s-a aflat, ieri, în faţa judecătoarei Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa. Şi asta pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat, cu contestaţie, decizia judecătorului Dorin George Preduț, din Judecătoria Constanţa, prin intermediul căreia Nicoleta Ploscaru a fost pusă în libertate şi cercetată sub control judiciar. Hotărârea judecătoarei Emilia Ganera va fi definitivă.
 
Nicoleta Ploscaru a fost reţinută pentru 24 de ore, ea fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tulburare de posesie. Ulterior, ea a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă Dorin George Preduț a respins propunerea în cauză, luând faţă de Ploscaru controlul judiciar.
 
„La sfârşitul lunii aprilie 2014, inculpata Ploscaru Nicoleta, persoană cu putere de decizie în cadrul societăţii comerciale care administrează Piaţa Balada din municipiul Constanţa, a pătruns, însoţită de angajatele societăţii, în standul aparţinând persoanei vătămate M.M. din Piaţa Balada şi şi-a însuşit, fără drept, marfa - bunuri nealimentare în valoare de aproximativ 20.000 de lei - ce se găsea în interiorul standului, aparent în contul chiriei pe care persoana vătămată i-o datora în baza contractului de închiriere pentru stand, marfă pe care ulterior a pus-o la dispoziţia unui executor judecătoresc“, conform procurorilor.
 
În continuare, magistraţii arată că „inculpata a beneficiat de sprijinul oferit de inculpatul Bătărigă Nicuşor, agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, care, folosindu-se de un levier, a spart uşa standului, în care a pătruns inculpata însoţită de angajatele sale“. „După ce a fost evacuat, în mod nelegal, pe geamul standului a fost lipit un afiş pe care scria «De închiriat». Pe parcursul urmăririi penale, inculpata, uzând de autoritatea sa ce decurgea din calitatea sa de angajator, a încercat să influenţeze martorii, în special propriii angajaţi, pentru a da declaraţii nereale în faţa organelor de anchetă. Faţă de inculpatul Bătărigă Nicuşor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt calificat şi tulburare de posesie, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile“, potrivit magistraţilor.

Citeşte şi

De ce a fost pusă în libertate Nicoleta Ploscaru, fosta şefă a Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“

UPDATE. Cu cine nu are voie să ia legătura
Director în cadrul RomReal, alături de fiica lui Mugur Isărescu. Nicoleta Ploscaru, cercetată sub control judiciar pentru furt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ploscaru Nicoleta intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

31 Jan 2024 411

Ploscaru Nicoleta intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

24 Jan 2024 586

Nicoleta Ploscaru, fondatoarea Asociației „Constanța, Dragostea mea”, s-a stins din viață

23 Jul 2023 23168

Nicoleta Ploscaru, documentație depusă la Mediu, pentru un teren din Ovidiu, județul Constanța. Iată ce a cerut

23 Jul 2023 3899

Nicuşor Bătărigă, fost luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale, şi Nicoleta Ploscaru, condamnaţi

14 Apr 2017 6228

Actriţa Ileana Ploscaru, cetăţean de onoare al Constanţei (video)

31 Jan 2017 3371

Titanic Vals, în această seară, pe scena Teatrului de Stat Constanţa

04 Dec 2016 2323

Nicuşor Bătărigă, de la Poliţia Constanţa, şi Nicoleta Ploscaru, şefa Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România”, trimişi în judecată

07 Dec 2015 3344

Veste bună pentru Nicoleta Ploscaru, şefa Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“!

03 Nov 2015 2217

Nicoleta Ploscaru, şefa Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“, trimisă în judecată (documente)

30 Oct 2015 4406

UPDATE. Reuters anunţa schimbarea sa din funcţia de CEO al RomReal A murit Kay Tonnes Thorkildsen, afaceristul norvegian de la Westhouse

25 Oct 2015 3281

Decizie definitivă pentru Nicoleta Ploscaru

08 Sep 2015 2257

De ce a fost pusă în libertate Nicoleta Ploscaru, fosta şefă a Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“

07 Sep 2015 2796

Revista presei locale

05 Sep 2015 3292

UPDATE 2. Partenera de viaţă a lui Kay Thorkildsen, apropiat al lui Strutinsky Judecătoriei Constanţa a respins propunerea privind luarea măsurii arestării preventive față de Nicoleta Ploscaru

04 Sep 2015 4629