Scandal PDL cu PSD Unde este dosarul maşinilor cu piatră blocate lângă Bărăganu?

Deschis la jumătatea lunii aprilie 2011, dosarul celor aproape 30 de autotrenuri încărcate cu piatră care au blocat drumul judeţean 308, între localităţile Ciocârlia şi Lanurile, se află în continuare în lucru la Serviciul Rutier Constanţa. Poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi specifice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Una dintre primele măsuri luate de oamenii legii a fost ca unul dintre conducătorii TIR-urilor să fie lăsat pieton pentru câteva zeci de zile. Amintim că în acest scandal au fost implicaţi membri marcanţi atât ai PSD, cât şi ai PDL, care s-au acuzat reciproc de încălcări flagrante ale legii în vigoare.

Totul a început pe data de 16 aprilie, în jurul orei 11.00, când poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi prin Serviciul Urgenţă 112, despre faptul că mai multe TIR-uri blocau drumul judeţean 308, între localităţile Ciocârlia şi Lanurile. Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că, „pe drumul judeţean 308 se afla un convoi de autotrenuri, care se deplasa în direcţia localităţii Lanurile, iar patru dintre autotrenuri blocau circulaţia rutieră pe contrasens. În cel mai scurt timp, echipajele de poliţie, în colaborare cu cele de jandarmi, au deblocat artera rutieră, au procedat şi la fluidizarea circulaţiei pe tronsonul de drum respectiv, fără a fi înregistrate alte evenimente. În timpul cercetărilor, au fost identificate toate autotrenurile, aparţinătorii şi conducătorii acestora, întocmindu-se acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «blocare cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic», faptă prevăzută de dispoziţiile art. 92 alin. 4 din OUG 195/2002, republicată. De asemenea, cercetările continuă în vederea stabilirii legalităţii transportului precum şi a împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul. Precizăm că întreaga activitate a IPJ Constanţa are la bază principiile legalităţii, neutralităţii, profesionalismului şi independenţei politice", au mai arătat, la acea dată, oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Piatra din autotrenuri ar fi fost donată de Nicolae Anghel (PDL), primarul comunei Castelu, în vederea refacerii drumurilor din Bărăganu şi Lanurile. Poate unul dintre cei mai activi participanţi la acest eveniment a fost Adrian Gâmbuţeanu, şeful Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, care era responsabil de colegiul din care face parte şi Bărăganu, din partea Partidului Social Democrat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 623

În comuna Ciocârlia, județul Constanța Băut bine, un șofer a ieșit de pe șosea și a ajuns într-un șanț

26 Apr 2024 625

​Declarații de avere Constanța Ce avere are Violeta Daniela Sasu, consilier principal al comunei Ciocârlia (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 926

Primăria Ciocârlia, județul Constanța și Double Trading SRL au încheiat un contract de peste 5.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 1252

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 635

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța cumpără mobilier pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (DOCUMENT)

17 Mar 2024 719

Se întrerupe furnizarea energiei electrice în Constanța, Năvodari, Ciocârlia de Jos, Nisipari și Valu lui Traian. Lista străzilor vizate

12 Mar 2024 1035

Razie de amploare a polițiștilor IPJ Constanța în Medgidia și alte patru comune din județ (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 597

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 1008

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, vinde mai multe terenuri intravilane. Licitația are loc în luna martie

15 Feb 2024 3527

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, cumpără distribuție de gaze naturale

07 Feb 2024 1781

#citesteDobrogea Campania militară din 1916 din Dobrogea

16 Jan 2024 2259

Județul Constanța Un șofer fără permis, urmărit în trafic pe DN3 de polițiști! În încercarea de a scăpa de oamenii legii a intrat cu mașina într-un canal de irigații

20 Dec 2023 872

ISU Constanța Mașină intrată într-un stâlp în Ciocîrlia de Jos

10 Dec 2023 849

Cod Galben de vreme rea la Constanța Pene de curent în tot județul Constanța!

04 Nov 2023 2752