Sechestrul Banias nu trebuie să se vadă cu Mironescu

Banias_Mircea_Banias_011.jpg„Sechestrat" în România de procurorii anticorupţie bucureşteni, senatorul PDL Mircea Banias face încercări disperate pentru a i se permite deplasarea în străinătate. Cu interdicţia de a părăsi ţara prelungită pentru a treia oară, Banias s-a adresat, din nou, magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, solicitându-le revocarea „arestului" în România. Cazul său a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a instanţei de judecată, sub numărul 6138/1/2011, obiectul dosarului fiind reprezentat de „plângere împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive".

Mircea Marius Banias are în proces calitatea de petent, inculpat. Cazul se va discuta pe data de 29 iulie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în Complet special. De altfel, în aceeaşi şedinţă va fi analizată şi cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Eugen Bogatu, coleg de inculpare cu Banias. Foarte interesant, nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit avocatului senatorului, Gabriel Grigore, ordonanţa prin care i se interzice politicianului ieşirea din România este copia fidelă a ordonanţei anterioare. Cu alte cuvinte, dosarul a stagnat în privinţa lui Banias, dar ordonanţa este prelungită în continuare, pe aceleaşi considerente avute în vedere iniţial. Conform legislaţiei în vigoare, „măsura obligării de a nu părăsi ţara constă în îndatorirea impusă învinuitului sau inculpatului de procuror sau de judecător, în cursul urmăririi penale, ori de instanţa de judecată, în cursul judecăţii, de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea organului care a dispus această măsură". De menţionat că interdicţia de a părăsi România luată de procurorii DNA în cazul senatorului Banias implică atât faptul că acesta nu poate părăsi ţara fără încuviinţarea anchetatorilor, dar şi o serie de interdicţii. Astfel, printre obligaţiile impuse de anchetatori se numără şi faptul că Mircea Banias trebuie să se prezinte o dată pe săptămână la Poliţie, să dea cu subsemnatul în evidenţele anchetatorilor, pentru a dovedi că n-a fugit din ţară.

Adio, discuţii cu Mironescu!

Totodată, pe durata interdicţiei, politicianul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. De menţionat, de asemenea, că Banias nu are voie să ia legătura cu ceilalţi suspecţi din dosar. Cu alte cuvinte, Banias nu trebuie să se vadă cu Laurenţiu Mironescu, Liviu Bratu şi nici cu ceilalţi acuzaţi eliberaţi din dosarul „Portul", în caz contrar el riscând să fie arestat pentru nerespectarea condiţiilor impuse de anchetatori.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1185

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1533

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1861

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1656

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2277

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2904

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 4024

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 3747

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 1864

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3826

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 3380

#alegeriparlamentare2020 Mircea Banias a votat!

06 Dec 2020 1896

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 3115

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 3339

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 3768