Șefa promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100”, Andreea Ysabela Truțescu, din Siminoc, județul Constanța – „Vreau să devin doctor în Comunicații“Maistru militar clasa a V-a Andreea Ysabela Truțescu are 21 de ani, este din Siminoc, județul Constanța, a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar până în clasa a XI-a a crezut că va deveni medic.
 
În ultimul an de liceu opțiunile sale au cunoscut o reconfigurare neașteptată.
 
A ales să se pregătească pentru a deveni cadru militar.
 
A crescut văzând des nominalul „TRUȚESCU” în pieptul adulților pe care îi admira cel mai mult din familie.

Inclusiv tatăl ei este gradat profesionist într-o unitate a Forțelor Terestre.
 
Andreea însă i-a surclasat în grad pe toți, oferindu-le un profund sentiment de mândrie.
 
Când privește la noile sale trese, tânăra de 21 de ani vede în țesătura lor toate învățăturile și sfaturile primite de la militarii din familia sa. Ei i-au încredințat moștenirea iubirii și devotamentului față de Patrie și tricolor conținute în textul jurământului militar.
 
S-a înscris la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale sigură că își dorește să devină specialist în Comunicații navale și observare semnalizare, după ce se documentase despre ce presupune această specialitate și a constatat că cerințele profesiei sunt mult în concordanță cu aptitudini pe care le poseda deja.
 
„Mi-a plăcut foarte mult specialitatea pe care am ales-o, mai ales că am avut parte de profesori extrem de devotați, care ne-au îndrumat în permanență și ne-au servit drept modele. Mă refer la domnul căpitan comandor Petronius Trandafir, cel care ne-a predat, pe lângă disciplinele de specialitate, și multe lecții semnificative despre cum să fim oameni. De asemenea și eu și colegii mei îi datorăm mult din ceea ce suntem astăzi ca profesioniști domnului maistru militar clasa a III-a Remus Rogoz. Pasiunea dumnealui pentru comunicații a devenit pasiunea noastră, a mea cel puțin”, mărturisește proaspăt absolventa.
 
Maistru militar clasa a V-a Andreea Ysabela Truțescu a efectuat stagiul de practică dinaintea absolvirii la nava logistică pentru scafandri de luptă „Midia” (283), unde a fost foarte încântată de calitatea oamenilor care compun echipajul. Tenacitatea ei și pasiunea cu care s-a pregătit constant în cei doi ani de studii au făcut ca aprecierea să fie reciprocă și fata să câștige rapid respectul viitorilor săi colegi.
 
„Mi-au adresat tot felul de întrebări de pe domeniul meu și intuiam că nu se așteptau ca, încă elevă fiind, să cunosc răspunsurile, dar m-am descurcat”, spune, cu mândrie în glas, tânăra.
 
În ceea ce privește planurile sale de viitor, Andreea afirmă cu mult entuziasm că vrea să se perfecționeze în domeniul ales și glumește spunând că dacă tot nu a devenit medic, vrea să devină „doctor în comunicații”. 
 
Andreea Ysabela Truțescu s-a remarcat întotdeauna ca o persoană foarte cerebrală și ambițioasă, de aceea nu este deloc suprinzătoare afirmația sa că și-a propus să devină atât de bună în profesie, încât să nu întâlnească vreodată o situație fără soluție.
 
O altă calitate care o pune în lumină pe tânăra absolventă este modestia cu care a acționat întotdeauna.
 
Tânăra este de părere că nimeni nu a rămas niciodată în urmă ajutându-i pe alții și crede cu tărie în necesitatea altruismului, mai ales în cadrul unei echipe.
 
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale îi dorește celui de-al 99-lea șef de promoție din istoria sa de 125 de ani mult succes și tradiționala urare marinărească: BUN CART ÎNAINTE!

Sursa: Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginează-ți cum ar fi să devii marinar militar! Explorează oportunitățile la Biblioteca Naţională a României

24 Sep 2022 474

Fotoreportaj! „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”. Imagini de la festivitatea de absolvire a studenților și elevilor militari din Forțele Navale

28 Jul 2022 1038

Constanța Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jul 2022 927

Festivitate de înaintare în primul grad de ofițer și maistru militar pentru absolvenții promoției 2022 ai Academiei Navale „Mircea cea Bătrân“

27 Jul 2022 511

Forțele Navale Române prezente la Black Sea Defence & Aerospace (GALERIE FOTO)

19 May 2022 683

Nava-școală „Mircea” face escală în Portul Napoli din Italia. Când se va putea vizita nava

28 Apr 2022 991

IPJ Tulcea recrutează candidaţi pentru participarea la concursurile de admitere ale MAI și SRI

08 Apr 2022 954

Nava-școală „Mircea” pornește în marș de instrucție din Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2022 1293

Nava-școală „Mircea” pornește în marș de instrucție. Sunt planificate escale în cinci porturi europene

22 Mar 2022 843

Miruna Huțanu e și arbitru Centură neagră 2 Dan la karate pentru o elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

14 Mar 2022 3882

Evaluare de final de semestru, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Ce spun elevii despre subiectele de la primul examen al acestei sesiuni (GALERIE FOTO)

01 Feb 2022 859

Forțele Navale Ziua Serviciului de Telecomunicații Speciale. Mărturiile unui elev militar, școlarizat pe unul dintre locurile destinate STS

18 Dec 2021 2837

Posturi vacante la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

01 Dec 2021 1732

Constanța Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru luptătorul Ștefan Ilașcu (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 2610

Constanța O tânără, cadru militar, cerută în căsătorie la ceremonia de depunere a jurământului militar. Ce răspuns a primit tânărul din partea iubitei (VIDEO)

06 Nov 2021 3905