Şeful Taberei de Instrucţie şi Poligonul Midia Alcoolul şi viteza l-au trecut în rezervă pe colonelul Nicolaie Buzatu

08_Buzatu_col_Buzatu.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul incidentului rutier provocat, din câte se pare, de colonelul Nicolaie Buzatu, comandantul Taberei de Instrucţie şi al Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului. Surse bine informate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale spun că Nicolaie Buzatu a fost trecut în rezervă, mult mai devreme decât ar fi trebuit. Cauza: accidentul rutier din seara zilei de 15 iulie 2011.

Fostul şef al operaţiilor şi instrucţiei la Baza 86 Aeriană şi al Divizionului Artilerie Antiaeriană în Unităţi Operative ale Statului Major al Forţelor Aeriene a ieşit din sistem la vârsta de 53 de ani. Îmbrăcat în uniformă şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, colonelul Nicolaie Buzatu, şef al Taberei de Instrucţie, dar şi al Poligonului Midia, a provocat un accident rutier în Constanţa şi a făcut spectacol la locul incidentului. Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, vineri, 15 iulie 2011, comandantul Taberei de Instrucţie şi a Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, colonelul Nicolaie Buzatu, a condus un automobil marca Toyota, model Corolla, cu numerele de înmatriculare CT 22 WBN, pe raza municipiului Constanţa. La un moment dat, din cauza neatenţiei, colonelul Buzatu a pierdut controlul volanului şi a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane, dar şi cu pagube materiale. După mai multe minute în care a făcut circ, nedorind să sufle în etilotest, Nicolaie Buzatu a acceptat să fie testat de oamenii legii. Aceştia au stabilit că şeful unităţii militare mai sus precizate se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 1,90 gram/mie alcool pur în sânge. Poliţia Rutieră Constanţa a decis un dosar penal pe numele colonelului Nicolaie Buzatu, cauză preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru continuarea cercetărilor. Potrivit oamenilor legii, şeful Taberei de Instrucţie şi al Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia se afla în timpul liber, la momentul producerii accidentului. Surse bine informate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale spun că Nicolaie Buzatu a fost trecut în rezervă, din cauza accidentului din data de 15 iulie 2011. Conform datelor oficiale, Nicolaie Buzatu ocupă, din data de 30.03.2009, funcţia de comandant al Taberei de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol - Aer, iar în perioada 2008 - 2009 a fost şeful operaţiilor şi instrucţiei la Baza 86 Aeriană. Între 2003 şi 2008, colonelul Buzatu a fost comandant grup Şcoală, şef al cursurilor şi şef al operaţiilor la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, iar în perioada 1988 - 2003 a fost Ofiţer 2 stat major, şef birou operaţii şi pregătire pentru luptă, şef de stat major, comandant divizion artilerie antiaeriană în unităţi operative ale Statului Major al Forţelor Aeriene. Colonelul Buzatu a fost comandant pluton şi comandant baterie în unităţi operative ale Statului Major al Forţelor Aeriene.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

legionaru

24 Sep, 2011 19:00

Propunere.Daca cadrele respective au gresit sa fie trecute in rezerva fara drept de pensie.Super de corect.Educatia proasta incepe din liceele militare.Oare domnul colonel pe care il studiam la trageri in poligon cind avea grade mai mici si tupeu mai mic la grade alcoolice nu era la fel de reticent fata de cei care erau in conducerea unitatii.

mosul

17 Sep, 2011 08:06

interesant ar fi cum l-a multumit statul ce pensie are tov. (dl) colonel? (platiti din banii nostri!) doar a muncit in folosul nostru!

Articole asemanatoare

Dosarul Marcon Star SRL vs. primarul municipiului Constanța, suspendat de judecători. Vezi de ce

01 May 2024 262

Bancherul Gheţea Radu Graţian, suspectat de ucidere din culpă! Judecătoria Constanța anunță primul termen în dosar (DOCUMENT)

30 Apr 2024 472

Crimă într-un hotel din Mangalia! Cazul a ajuns azi la Curtea de Apel Constanța

30 Apr 2024 481

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 490

Tribunalul Constanța radiază Encanto Dance SRL! Firma a avut punct de lucru în Tomis Mall

29 Apr 2024 366

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 584

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 512

Termen în dosarul dintre CJ Constanța și o firmă din București

28 Apr 2024 337

Doi bărbați au fost duși după gratii la Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța. Iată pentru ce infracțiuni

27 Apr 2024 563

Soluția magistraților în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Amzacea

27 Apr 2024 387

Tara Concept SRL devine o nouă prezență în peisajul imobiliar al Constanței

27 Apr 2024 362

OX Invest SRL debutează în sectorul facilităților de cazare pentru vacanțe în Constanța

27 Apr 2024 339

Cine și-a deschis restaurant la Constanța?

27 Apr 2024 831

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 587

Comuna Nicolae Bălcescu, în proces cu o firmă din Giurgiu. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

27 Apr 2024 685