Serian Mavi, condusă pe ultimul drum Victimă a incendiului din Colectiv, înmormântată la Cimitirul Anadalchioi din Constanţa (galerie foto)Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a făcut prima victimă la Constanţa. Serian Mavi avea doar 25 de ani şi se afla în local în momentul tragediei. S-a stins din viaţă, lăsând în urmă familia, pentru a cărei durere nu s-au inventat cuvinte încă.
 
Trupul tinerei a ajuns duminică acasă, la Constanţa, iar ieri Serian Mavi a fost condusă pe ultimul drum, la Cimitirul Musulman Anadalchioi.
 
În jurul orei 12.30, trupul neînsufleţit al tinerei a fost scos afară. Zeci de oameni erau prezenţi pentru a-şi lua adio de la Serian Mavi. Rudele şi prietenii au adus coroane de flori cu mesaje precum „Nu te vom uita niciodată“ sau „Flori pentru o tinereţe pierdută“. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis şi el la cimitir o coronă de flori, prezentându-şi astfel condoleanţele.
 
Cei prezenţi - familie, rude, prieteni, colegi, cunoscuţi sau necunoscuţi - erau împietriţi de durere. În jurul orei 14.15, trupul neînsufleţit al fetei a fost băgat în groapă, lăsându-i în lacrimi pe cei apropiaţi.
 
Dincolo de durerea copleşitoare, în mintea tuturor, indiferent că vorbim de rude, prieteni sau simpli vecini, rămâne aceeaşi întrebare: de ce?

Serian Mavi făcea un masterat pe Studii Culturale Britanice

Serian Mavi era din Constanţa. În seara de 30 octombrie se afla, alături de o colegă, în Colectiv, locul în care oamenii au murit unul lângă celălalt. Nu putem să ne gândim decât că ea a auzit sunetul intens al ambulanţei, disperarea oamenilor.
 
Tânăra lucra într-o multinaţională şi făcea un masterat pe Studii Culturale Britanice. Era, de asemenea, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012). În noaptea de 30 octombrie, Serian Mavi a ajuns în stare critică la Spitalul „Badgasar-Arseni“ din Bucureşti. După ce a fost supusă unei operaţii, la o săptămână de la tragicul incendiu, medicii erau încrezători în şansele ei de supraviețuire, deşi plămânii și rinichii ei erau afectați.
 

„Vineri, am fost la ea, la Bucureşti, însă nu mi-a fost permis accesul, din considerente medicale. Tot vineri, a intrat în operaţie, în jurul orei 13.00. Aşteptam să deschidă ochii, însă, în seara de sâmbătă, am primit tragicul mesaj“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Refi Ergun, purtătorul de cuvânt al Muftiatului Cultului Musulman din România.
 
Serian Mavi nu a mai deschis ochii, astfel crescând numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv.

Comunitatea musulmană, în doliu

În decurs de două zile, comunitatea musulmană a pierdut doi membri. Sâmbătă seară, UDTTMR a deplâns, printr-un mesaj postat în limbile română şi turcă, moartea celor doi tineri. „Dincolo de cuvinte, dincolo de durere, dincolo de regrete, de astăzi va rămâne doar amintirea lor! Comunitatea noastră a pierdut, în doar două zile, doi membri tineri, ale căror aripi s-au frânt mult prea devreme, lăsând în urma lor familii îndurerate și multă tristețe. A fost condus pe ultimul drum de către familie și prieteni tânărul Enghin Revin Musledin, iar în această seară (n.r. sâmbătă seara), tânăra Serian Mavi, rănită în tragicul eveniment de la Club Colectiv, a încetat din viață“, se precizează în postarea UDTTMR.
 
Şi Revin Musledin s-a stins în floarea vârstei. Avea 37 de ani şi se lupta cu o boală de doi ani. A fost consilierul muftiului. „Noi, Muftiatul, am demarat o campanie de rugăciuni, care a început la data de 3 noiembrie. A fost transmisă şi în mediul virtual, pe Facebook. Ne-am rugat pentru sufletul lui Serian Mavi, dar şi pentru sufletele celorlalți răniți. Ne pare rău pentru toţi, indiferent de religie, toţi suntem creaţii ale lui Dumnezeu. Noi, ca instituţie, transmitem tuturor familiilor îndoliate condoleanţe. Ne rugăm pentru sufletele lor. Dumnezeu să-i ierte!“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Muftiatului Cultului Musulman din România.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colectiv încă doare Un an de când Serian Mavi, din Constanţa, îşi priveşte familia din cer

06 Nov 2016 4521

Fotoreportaj Serian Mavi şi-a pus aripi de înger

09 Nov 2015 3144

UPDATE 5. Victima incendiului din Colectiv Serian Mavi, din Constanţa, condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)

09 Nov 2015 3302

Când îngerii pleacă dintre noi Serian Mavi, din Constanța, victima incendiului din Club Colectiv (galerie foto)

09 Nov 2015 3864

UPDATE - Mavi Serian avea doar 25 de ani Incendiul din clubul Colectiv face prima victimă din Constanţa

08 Nov 2015 3549