Eveniment

Şoc pentru angajaţii IPJ Poliţiştii l-au botezat deja Cattani pe Dumitru Catană

Dumitru_Catana.jpgDe ieri, Inspectoratul de Poliţie al JudeţuluiConstanţa are un nou şef. Este vorba despre comisarul-şef Dumitru Catană, şefîn Oficiul pentru Protecţia Martorilor din IGPR. Acesta este absolvental Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân", actuala Academie Navală „Mirceacel Bătrân", şi nu a mai lucrat în cadrul IPJ Constanţa.

Răsturnare de situaţie în cazul concursului desfăşuratpentru desemnarea unui şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ)Constanţa. S-au înscris în cursă comisarul-şef George Dorel Popa, cel care acondus până ieri Poliţia Judeţului Constanţa, comisarul-şef Victor Popa şicomisarul-şef Dumitru Catană, şef în cadrul Oficiului pentru ProtecţiaMartorilor din IGPR. „Marele" eveniment a avut loc ieri la sediulInspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

După cum anticipam în ediţia din data de 2 august,comisarul-şef Dumitru Catană s-a dovedit un „marinar" periculos pentru GeorgePopa. Deşi era cotat la bursa zvonurilor ca fiind câştigător garantat, fostulşef al IPJ, Popa, a obţinut cea mai mică notă, fiind clasat pe locul trei.

Victor_Popescu.jpgLocul doi a fost ocupat de Victor Popescu, în timp ce comisarul-şef DumitruCatană a convins comisia de examinare că merită postul de comandant alInspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Surse din cadrul IPJ ne-auprecizat că examenul a început cu două ore întârziere, timp în care cei treiaspiranţi la şefia Poliţiei Constanţa au putut schimba câte o impresie.„Întârzierea a fost cauzată de probleme pur organizatorice. Examenul trebuia săînceapă la ora 09.00, însă candidaţii au intrat în sală aproape de 11.00. Comisiade examinare a fost condusă de inspectorul general al Poliţiei Române, chestorprincipal de poliţie Petre Tobă. Acesta a fost ajutat de cei doi adjuncţi aisăi, chestor principal de poliţie Dumitru Pârvu şi comisar-şef de poliţieLucian Ioan Munteanu", au mai arătat sursele din IPJ Constanţa. Potrivitacestora, Popa, Popescu şi Catană au primit întrebări din management, ordinepublică, investigarea fraudelor, logistică şi financiar.

Politie_Dorel_George_Popa.jpgComisarul-şef Popa aprecizat ieri, la scurt timp după finalizarea concursului, că nu vrea săcomenteze rezultatul obţinut până când nu va avea în posesie un documentoficial din partea Inspectoratului General. „Aştept ceva scris negru pe alb.Este prematur să fac declaraţii. (...) Nu ştiu ce să zic, poate voi rămâne încadrul Inspectoratului de Poliţie Constanţa", ne-a mai declarat Popa, care aţinut să adauge că, până ieri, nu l-a cunoscut pe Catană. În ceea ce-l priveştepe comisarul-şef GeorgeDorel Popa, mai putem spune că a fost şeful Poliţiei Murfatlar, de unde aplecat, timp de şase ani, într-o misiune diplomatică în Polonia. Pe data de 18 mai, chestorul Petre Tobă, comandantulPoliţiei Române, a spus despre Popa, când acesta a fost numit comandantul IPJConstanţa, că este „un profesionist, care a avut o activitate foarte bună înPolonia". „Am considerat că ar fi nevoie de o altă viziune. Este un om cuexperienţă şi cred că va face o treabă foarte bună. În plus, aici nu va fisingur, va avea la dispoziţie o întreagă echipă managerială, care-l va ajuta săse acomodeze", a mai precizat Tobă, prezent la malul mării. Demn de remarcateste că deşi nu îl cunosc pe noul şef, subalternii îl gratulează deja pe lacolţuri cu apelativul Cattani, de la numele comisarului Corado Cattani dinserialul italian La Piovra.

Catană n-o duce rău

Politie_-_strada.jpgComisarul-şefDumitru Catană are 53 de ani, s-a născut în Moldova şi locuieşte în Bucureşti.În anul 1980 a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân", actualaAcademie Navală „Mircea cel Bătrân", a fost şef mecanic de flotă, după care aocupat funcţia de inspector-şef adjunct în cadrul Inspectoratului pentruNavigaţia Civilă. De aici, Catană a plecat în poliţie. Potrivit declaraţiei deavere din iunie 2008, când acesta ocupa funcţia de director în cadrul DirecţieiGenerale de Informaţii şi Protecţie Internă, comisarul-şef Catană avea o casăde 160 de metri pătraţi situată pe strada Ion Tănăsescu din Bucureşti, pe carea achiziţionat-o în 2003 împreună cu soţia sa, Gabriela. De asemenea, acestadeţinea un Renault Megane fabricat în 2000 şi un depozit bancar de 90.000 deeuro la Bancpost Bucureşti.

Un inspectorat cu mulţi şefi

În cazul în care va fi numit comandantul IPJConstanţa, comisarul-şefDumitru Catană va intra în marea „horă" a celor care s-au perindat pe la şefiaPoliţiei. La scurt timp după ce chestorul TraianJipa s-a pensionat înainte de termen, la cârma inspectoratului a venitcomisarul-şef Sorin Oprea, din structurile Direcţiei pentru CombatereaCriminalităţii Organizate a IGPR. În urma unui control inopinat, Oprea şi-afăcut bagajul din biroul de şef al IPJ Constanţa, locul lui fiind preluat decomisarul-şef Victor Popescu. Nici acesta nu a stat prea mult în postura deinspector-şef căci la un an de la numirea în funcţie şi-a înaintat demisia.Locul lui Popescu i-a revenit chestorul Mircea Vasile Bârgoz. Şi acesta a stattot un an la Constanţa, după care s-a pensionat la cerere. Fiind liber, postulde comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa i-a venit cao mânuşă, pentru doi ani, comisarului-şef Aurelian Zaheu, fost şef alServiciului de Spălare a Banilor din cadrul Inspectoratului General al PoliţieiRomâne. După ce acesta a ieşit la pensie, comisarul-şef George Dorel Popa aasigurat şefia IPJ Constanţa pentru trei luni şi jumătate.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Manix

20 Aug, 2010 13:01

Marinar la politie ?....trebuie sa fi avut sustinatori puternici....!!! Cred ca Popa are un CV mult mai relevant !

justice

20 Aug, 2010 09:03

popa era al lui basescu asta la fel..spirit de gasca -toti se gindesc sa si santajeze adversarii politici-nici un mare mafiot politic nu e in nchisoare,,ce catani? catana de la soldat supus al lui basinescu blaga udrea boc mafia pdl- avenit ptr mafia eolienelor

Articole asemanatoare

Experiență de învățare inedită! Despre energie, cu tehnologie VR

05 Jun 2019 1292

Interviu Radu Ghelmez (Alianţa 2020 USR-PLUS) - „UE ne pune la dispoziţie fonduri să construim, dar dacă primarii nu sunt în stare să le acceseze, spitalele, drumurile şi şcolile vor rămâne neconstruite“

14 May 2019 488

Echipa de candidaţi PRO România la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019

06 May 2019 472

Societate de construcții face angajări

12 Apr 2019 789

Un lanţ de spitale, din Germania, face angajări direct din Constanţa! Cu sau fără experienţă!

28 Mar 2019 2728

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensiile persoanelor cu dizabilităţi

27 Feb 2019 889

Societate comercială angajează “Reprezentant Marketing”

07 Feb 2019 1065

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF

03 Jan 2019 1294

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre semnarea unei cereri de acuzare a preşedintelui de înaltă trădare

30 Dec 2018 395

Lia Savonea a fost aleasă preşedintele CSM. A judecat Dosarul Retrocedărilor şi a condamnat definitiv un fost şef al Gărzii Financiare Constanţa

13 Dec 2018 1461

Societate comercială angajează “Reprezentant Marketing”

29 Oct 2018 998

Raed Arafat, despre exerciţiul "SEISM 2018" - "Sunt convins că toată lumea va învăţa foarte mult"

14 Oct 2018 382

centrulnatura.ro VINDECAREA ÎNSEAMNĂ DEZVĂȚARE

14 Oct 2018 854

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru solista Iacobina Vlad

01 Sep 2018 1202

RADET Constanța angajează un deservent utilaj buldoexcavator

01 Aug 2018 664