Actualitate

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, declaraţii despre condiţiile de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut vineri o declaraţie cu privire la pacienţii de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa.

Aceasta a declarat că se gândeşte la posibilitatea de relocare a pacienţilor de la aceasta secţie, având în vedere că nu crede că vor fi remediate până pe 1 octombrie deficienţele semnalate de Corpul de control al ministerului.

Întrebată de jurnalişti, cu prilejul participării sale la o conferinţă, ce părere are despre imaginile cu Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa în care se văd tavane din care picură apă şi toalete insalubre, ea a răspuns:

"Am văzut aceste imagini în urmă cu două săptămâni, nu ştiu dacă au fost filmate acum, dar ce am primit eu acum două săptămâni era cam identic, prin urmare, săptămâna trecută Corpul de control al ministerului a fost în spitalul judeţean Constanţa şi în acea secţie exterioară de psihiatrie, au un termen de remediere două secţii până la 1 octombrie, Chirurgia Plastică şi această secţie de psihiatrie. Părerea mea este că nu, cel puţin psihiatria nu va reuşi să remedieze până la 1 octombrie ceea ce inspectorii au lăsat scris, prin urmare deja ne gândim la posibilitatea de relocare a acestor pacienţi, sunt cam 70 de pacienţi internaţi acolo".


Ea a amintit că s-au luat măsuri în cazul Spitalului Judeţean Constanţa.

"Noi am mai amendat Spitalul Judeţean Constanţa pentru această secţie, am şi finanţat solicitările pe care le-au avut privind reparaţii capitale, din păcate, banii nu i-au utilizat, i-au returnat ministerului, aşa că, din punct de vedere administrativ, am luat măsuri, am dat şi amenzi acolo. Spitalul e în subordinea autorităţilor locale, aşteptăm ca măsurile pe care noi le-am transmis să fie puse în practică, dar repet nu cred că până la 1 octombrie vor rezolva problemele şi atunci vom suspenda activitatea, la fel şi la Chirurgie Plastică", a afirmat ministrul.


Ea a menţionat că sunt mai multe posibilităţi în ceea ce priveşte relocarea pacienţilor.

"Astăzi dimineaţă, colegii mei de la Asistenţă medicală analizau datele, precum şi starea de sănătate a pacienţilor de acolo, astfel încât să putem face aceste transferuri, dar în acele condiţii nu mai pot rămâne", a declarat Pintea.


Întrebată de jurnalişti referitor la o situaţie asemănătoare la o secţie a Spitalului Judeţean din Târgovişte, ea a răspuns că nu a fost informată, dar că în ultima săptămână au fost mai multe sesizări, iar Corpul de control are un program încărcat.

"Nu am fost informată, nu ştiu despre acele condiţii, dar am avut mai multe sesizări în ultima săptămână de la mai mulţi pacienţi, aparţinători de la spitalele din ţară şi Corpul de control are un program foarte încărcat în următoarea săptămână. (...) Şi direcţiile de sănătate publică şi spitalele se scuză cu acele planuri de conformare care trebuie implementate până în 31 decembrie 2020, dar este un paragraf pe care-l trec cu vederea - atâta vreme cât se pune în pericol siguranţa pacientului, nu se ţine cont şi se suspendă
activitatea până la remedierea situaţiei", a spus Pintea.


Sursă: Antena3

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța angajează. Ce posturi sunt vacante

15 Oct 2019 711

Epidemie de hepatită în Constanța. Sfaturi privind prevenirea „bolii mâinilor murdare”

11 Oct 2019 465

Spitalul Județean Constanța, contract cu o firmă din București. Ce va livra aceasta (document)

10 Oct 2019 304

Ce a verificat Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa?

09 Oct 2019 501

Pacienţii Spitalului Judeţean Constanţa beneficiază de căldură

08 Oct 2019 294

Fără scandal nu se întâmplă nimic! Secţia exterioară de psihiatrie de la Palazu Mare va beneficia de lucrări de igienizare şi reabilitare

08 Oct 2019 748

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a cumpărat medicamente (document)

03 Oct 2019 415

Posturi vacante la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

01 Oct 2019 2757

Cătălin Grasa, „numărat ca la box“ de preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu

01 Oct 2019 1801

Tiab SA a reclamat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la CNSC. Ce a decis consiliul

28 Sep 2019 338

Achiziţii la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa. Unitatea sanitară cumpără echipamente de laborator (document)

27 Sep 2019 597

O firmă din Brăila va executa lucrări de ventilare şi climatizare pentru Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean Constanţa (document)

26 Sep 2019 386

Achiziţii noi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

23 Sep 2019 421

Secția exterioară Psihiatrie a Spitalului Județean Constanța va intra în renovare

20 Sep 2019 678

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează economist I

19 Sep 2019 833