Spălătorie cu fise, prădată de hoți. Cum s-a produs evenimentul

Furt la spălătorie, foto: Pexels Furt la o splătorie din județul Argeș! 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorii ar fi forțat aparatul de emitere fise al spălatoriei auto și ar fi sustras din sacul de colectare a banilor suma de aproximativ 100 lei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările continuă, pentru identificarea autorilor, tragerea acestora la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.Oficial de la IPJ Argeș 

În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la săvârșirea unui furt calificat din sediul unei spălătorii cu fise din localitatea Bascov, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În noaptea de 11 spre 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că, la sediul unui agent economic de pe raza localității Bascov, cu obiect de activitate spălătorie cu fise, mai multe persoane ar fi forțat accesul în încăperea centrală a spălătoriei, de unde ar fi sustras bunuri, fiind surprinși de către persoana vătămată.

În urma sesizării, imediat, pe baza descrierii sumare, a fost dat în atenție autovehiculul în cauză, însă acesta nu a fost identificat în trafic. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorii ar fi fortat aparatul de emitere fise al spalatoriei auto și ar fi sustras din sacul de colectare a banilor suma de aproximativ 100 lei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările continuă, pentru identificarea autorilor, tragerea acestora la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.


Recomandări preventive:

Una dintre măsurile transmise de către polițiștii specializați în îndrumarea și controlul măsurilor de pază și protecție a bunurilor, din cadrul compartimentelor Sisteme de securitate, referitoare la organizarea pazei și la manipularea și fluxul valorilor monetare, este aceea de a nu lăsa peste noapte banii încasați în casierie.

Implementarea și respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc, este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenților economici, cât și pentru clienții acestora, prin creșterea gradului de siguranță în perioada petrecută în incinta societăților comerciale în cauză.

Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

În privința modului de asigurare contra efracției al societăților comerciale dar și al beneficiarilor persoane fizice, polițiștii argeșeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 744

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 1422

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 730

Investiție la Rasova, județul Constanța. O spălătorie auto self-service, stație vulcanizare auto și cafenea

27 Feb 2024 1371

Spălătorie auto self service, înființată de Matcons Etalon SRL, în comuna Lumina din județul Constanța

11 Feb 2024 1181

Licitații Constanța Spitalul de Boli Infecțioase cumpără servicii de spălătorie și de curățătorie uscată

06 Feb 2024 700

Feudal Clean SRL va construi o spălătorie self service în municipiul Constanța

23 Jan 2024 734

Licitații publice Spitalul Județean de Urgență Tulcea a atribuit un contract de peste 80.000 de euro. Sunt vizate servicii de spălătorie și curățătorie (DOCUMENT)

23 Dec 2023 1088

O spălătorie auto din Constanța va deveni restaurant Subway! Documentație, eliberată de primărie

29 Nov 2023 3343

Constanța PUZ pentru o nouă spălătorie auto/self service pe bulevardul Aurel Vlaicu

10 Nov 2023 915

IPJ Constanța Scandal la o spălătorie auto, de pe bulevardul Mamaia! Ce declară poliția

24 Oct 2023 1366

UPDATE Incendiu la o spălătorie OMV din Constanța! (VIDEO)

17 Sep 2023 4063

Cine intenționează să construiască o spălătorie auto la Corbu, județul Constanța?

21 Jul 2023 1187

Imobiliare Constanța Bimmer Workshop ridică un showroom cu atelier auto și spălătorie în municipiu

14 Jun 2023 1707

Spălătorie auto self service la Mihai Viteazu! Cine investește

23 Apr 2023 1467