Spălătorie cu fise, prădată de hoți. Cum s-a produs evenimentul

Furt la spălătorie, foto: Pexels Furt la o splătorie din județul Argeș! 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorii ar fi forțat aparatul de emitere fise al spălatoriei auto și ar fi sustras din sacul de colectare a banilor suma de aproximativ 100 lei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările continuă, pentru identificarea autorilor, tragerea acestora la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.Oficial de la IPJ Argeș 

În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la săvârșirea unui furt calificat din sediul unei spălătorii cu fise din localitatea Bascov, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În noaptea de 11 spre 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că, la sediul unui agent economic de pe raza localității Bascov, cu obiect de activitate spălătorie cu fise, mai multe persoane ar fi forțat accesul în încăperea centrală a spălătoriei, de unde ar fi sustras bunuri, fiind surprinși de către persoana vătămată.

În urma sesizării, imediat, pe baza descrierii sumare, a fost dat în atenție autovehiculul în cauză, însă acesta nu a fost identificat în trafic. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorii ar fi fortat aparatul de emitere fise al spalatoriei auto și ar fi sustras din sacul de colectare a banilor suma de aproximativ 100 lei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările continuă, pentru identificarea autorilor, tragerea acestora la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.


Recomandări preventive:

Una dintre măsurile transmise de către polițiștii specializați în îndrumarea și controlul măsurilor de pază și protecție a bunurilor, din cadrul compartimentelor Sisteme de securitate, referitoare la organizarea pazei și la manipularea și fluxul valorilor monetare, este aceea de a nu lăsa peste noapte banii încasați în casierie.

Implementarea și respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc, este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenților economici, cât și pentru clienții acestora, prin creșterea gradului de siguranță în perioada petrecută în incinta societăților comerciale în cauză.

Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

În privința modului de asigurare contra efracției al societăților comerciale dar și al beneficiarilor persoane fizice, polițiștii argeșeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spălătorie auto self service la Mihai Viteazu! Cine investește

23 Apr 2023 826

O spălătorie auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu a efectuat lucrări fără autorizație de construire. Ce document a eliberat primăria

06 Apr 2023 838

Ce buget alocă Primăria Constanța pentru serviciul de spălătorie auto pentru autoturismele instituției

19 Feb 2023 840

Spălătorie auto la Lumina. Cine investește

09 Feb 2023 907

Spălătorie self-service la Medgidia. Cine este investitorul

02 Nov 2022 1486

Autorizație de construire pentru o nouă spălătorie auto în municipiul Constanța

21 Oct 2022 1297

Spălătorie de utilaje agricole, la Mihail Kogălniceanu. Cine realizează investiția

29 Sep 2022 1497

Control la Năvodari! Lucrările de construire a unei spălătorii auto, desființate. Ce amendă a aplicat Garda de Mediu

11 Aug 2022 1313

Incendiu la un autoturism în municipiul Constanța

24 Mar 2022 1496

Contract pentru servicii de spălătorie încheiat între Spitalul Județean de Urgență Tulcea și o firmă din Călărași (DOCUMENT)

15 Mar 2022 2583

FLORI COSMETIC AUTO SRL - SPĂLĂTORIE AUTO ANGAJEAZĂ

19 Jan 2022 1362

FLORI COSMETIC AUTO SRL - SPĂLĂTORIE AUTO ANGAJEAZĂ

08 Jul 2021 2139

Argenta SA va avea propria spălătorie ecologică, la Constanța

06 Jul 2021 1492

FLORI COSMETIC AUTO SRL - SPĂLĂTORIE AUTO ANGAJEAZĂ

21 May 2021 2053

FLORI COSMETIC AUTO SRL - SPĂLĂTORIE AUTO ANGAJEAZĂ

19 May 2021 1472