Știri Constanța Forțele Navale Române și ale SUA organizează Exercițiul multinațional „Sea Breeze 23.3”

Foto cu rol ilustrativ: Forțele Navale RomâneForțele Navale Române și Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii (SUA) organizează, în comun, în perioada 11-15 septembrie, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române din Marea Neagră și Delta Dunării, Exercițiul multinațional „Sea Breeze 23.3”.
       
Potrivit Forțelor Navale Române, la exercițiul condus de Comandamentul Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, „Sea Breeze 23.3”, vor participa forțe și capabilități destinate luptei împotriva dispozitivelor explozive din Bulgaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.

Forțele Navale Române participă la exercițiul multinațional cu dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, nava rapidă de scafandri „Venus”, vedeta blindată 179 „Posada”, ambarcațiuni rapide de tip RHIB, specialiști EOD (Explosive Ordnance Disposal / eliminarea dispozitivelor explozive), specialiști de la Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime, un pluton de infanteriști marini, trei transportoare amfibii blindate de cercetare, bărci de asalt și ofițeri de stat major.

Din partea Statelor Unite ale Americii vor participa o aeronavă de patrulare și recunoaștere maritimă P-8 Poseidon și scafandri EOD cu ambarcațiuni și tehnică specifică, iar din partea celorlalte state participante la „Sea Breeze 23.3” vor participa scafandri și specialiști EOD cu tehnică specifică și ofițeri de stat major.

Obiectivul principal al desfășurării Exercițiului „Sea Breeze 23.3” constă în dezvoltarea interoperabilității operaționale și tactice dintre țările participante, în domeniul luptei împotriva dispozitivelor explozive, în special, cel al minelor marine derivante, în vederea asigurării libertății de navigație.
       
Premergător activităților de instruire din cadrul exercițiului, Forțele Navale Române, împreună cu cele ale SUA, au organizat, în perioada 5-6 septembrie, la Constanța, reuniunea comandanților marinelor militare din statele membre NATO de la Marea Neagră (Bulgaria, România și Turcia), la care au participat și comandantul Forțelor Navale Franceze din Marea Mediterană, reprezentanți ai Marinei Regale Britanice, comandantul Flotei a VI-a a SUA, comandantul Comandamentului Maritim Aliat al NATO și o delegație din Ucraina.
       
Conferința condusă de Șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiral Mihai Panait, și comandantul Flotei a VI-a a SUA, viceamiralul Thomas E. Ischee, contribuie la dezvoltarea unei viziuni sincronizate la nivelul structurilor NATO și al statelor partenere, în ceea ce privește asigurarea securității din Regiunea Mării Negre și a siguranței traficului naval, în contextul războiului de agresiune a Federației Ruse asupra Ucrainei și al pericolului generat de minele marine derivante.
       
Ceremonia oficială de deschidere a Exercițiului multinațional „Sea Breeze 23.3” se va desfășura luni, 11 septembrie, ora 11.00, la Terminalul Pasagere din portul Constanța, unde vor fi prezenți reprezentanți ai statelor participante la secvențele de antrenament din cadrul exercițiului.

Citește și: 

Militarii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța, la exercițiul multinațional „Agile Spirit 23” desfășurat în Grecia (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE O grenadă a explodat într-un poligon, din Sălaj. Cinci persoane rănite

18 Oct 2023 658

Forțele Navale Române Marinarii militari români, la Exercițiul multinațional „Breeze 23”

13 Oct 2023 513

MApN Militari români, francezi și luxemburghezi la un exercițiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag

22 Sep 2023 740

Mobilizare impresionantă pe malul drept al braţului Chilia, în județul Tulcea! (VIDEO)

12 Sep 2023 1176

Știri Constanța Focurile de armă de la un exercițiu de la o unitate militară, motiv pentru a suna la 112

05 Sep 2023 982

Județul Tulcea Exercițiu militar în zona localităților Enisala și Sălcioara! Traficul va fi îngreunat ore-n șir

01 Aug 2023 812

Exercițiu militar în Delta Dunării! Zeci de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” s-au antrenat în cadrul „Riverine Spartan 23” (GALERIE FOTO)

05 Jul 2023 950

Exercițiu tactic pe Marea Neagră cu trageri de luptă. Sute de militari au participat

29 Jun 2023 853

A început exercițiul militar „Saber Guardian 23”. Imagini de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” (FOTO+VIDEO)

06 Jun 2023 828

Aproximativ 10.000 de militari români și străini participă la exercițiul SABER GUARDIAN 23 în mai multe locații, printre care și județul Constanța

10 May 2023 1120

Sute de militari participă la exercițiul Junction Strike 2023. Se desfășoară în mai multe zone, printre care și județul Constanța

09 May 2023 881

Tragedie în Italia! Două avioane militare s-au ciocnit în zbor în timpul unui exercițiu. Piloții au murit (VIDEO)

07 Mar 2023 1585

Scafandrii de luptă EOD români participă la Exercițiul „Ariadne 23”

03 Mar 2023 859

Forțele Navale Române, prezente la Exercițiul naval pakistanez „Aman 23” (GALERIE FOTO)

17 Feb 2023 871

Antrenament cu trageri de luptă în Poligonul Capu Midia în cadrul exercițiului „Eagle Royal 23” (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1061