Sute de metri de plase cu pește braconat, scoase din Marea Neagră de polițiștii de frontieră (VIDEO)

Sursa foto: Garda de CoastăPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au scos din Marea Neagră, în apropierea gurii de vărsare a brațului Sulina, 440 metri de plase din nailon și fir textil cu 42 kilograme de pește.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în ziua de 22.06.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, pe Marea Neagră, în apropierea gurii de vărsare a brațului Sulina, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește în ele.

„În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea totală a plaselor din nailon și fir textil este de 440 metri și cantitatea de pește este de 42 kg, specia sânger, și un exemplar de sturion.
Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, cu excepția sturionului care a fost eliberat în mediul natural, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.
Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol, desfășurând activități specifice pentru identificarea autorilor“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Citește și: 

Un cetățean englez a trecut ilegal frontiera în România pe la Negru Vodă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Comandantul pescadorului turcesc prins la braconat de calcan pe Marea Neagră a fost reţinut

12 Apr 2017 3918

Mangalia. Doi bărbaţi au fost prinşi în timp ce aruncau în Marea Neagră unelte ilegale de pescuit

06 Apr 2017 3145

EVZ.ro Masacrul braconierilor turci în Marea Neagră

24 Jun 2016 8374

Pescador din Turcia surprins la braconat în Marea Neagră (video)

23 May 2016 2973

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa se ocupă de cazul reţinerii unui pescador care braconase din Marea Neagră (galerie foto + video)

18 May 2016 2864