Tragedii. Judeţul în care au fost trei accidente rar întâlnite. 4 morţi dintre care un copilaş. 7 grav răniţi. În vreo 24 de ore

Judeţul Vâlcea a fost în numai două zile teatrul unor accidente deosebit de grave în mai puţin de 24 de ore. Toate soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi un copil, cu şapte răniţi, din nou printre care se află şi un copil şi cu distrugeri de bunrui greu de evaluat.

Ieri după amiază, pompierii militari au intervenit, pe DN 7, în localitatea Câineni pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor după ce două tiruri, unul care transporta maşini iar celălalt încărcat cu făină de porumb, s-au ciocnit frontal, existând scurgeri de combustibil pe carosabil, au informat reprezentanţii ISU Vâlcea.

„Autocamionul care transporta autoturisme s-a răsturnat, iar două dintre maşini au căzut de pe platformă în curtea unei locuinţe învecinate. Sunt şi scurgeri de combustibil din rezervoare şi se asigură măsuri de apărare împotriva incendiilor”,  a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

În urma impactului dintre cele două autocamioane a rezultat şi rănirea celor doi şoferi, aceştia fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, cu multiple fracturi deschise.

"Tirul încărcat cu făină de porumb ar fi efectuat manevra de depăşire a unei coloane de maşini, intrând în coliziune frontală cu un alt tir, care circula regulamentar din sens opus şi care transporta mai multe autovehicule. A rezultat rănirea gravă a şoferului vinovat", a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea, potrivit Agerpres.

 
Un alt accident frav a fost înregistrat la Govora.

Un bărbat şi o femeie au decedat, iar alte cinci persoane, între care şi un copil, au ajuns spital în urma coliziunii între două autoturisme pe o stradă din staţiunea Băile Govora, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

„În total sunt şapte victime, dintre care două persoane decedate - o femeie şi un bărbat. Pentru bărbatul decedat s-au făcut manevre de resuscitare, dar, din păcate, a fost declarat mort. Alte patru victime, conştiente, au fost preluate de ambulanţele SAJ şi SMURD şi transportate la spital, în timp ce copilul, care avea răni uşoare, a plecat cu cineva din familie către UPU Vâlcea”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.


Potrivit poliţiştilor, accidentul produs luni după-amiază ar fi fost cauzat de şoferul uneia dintre cele două maşini, care ar fi pătruns pe contrasens şi ar fi lovit un alt autoturism care circula regulamentar.

Traficul rutier în zonă a fost blocat mai bine de o oră pentru a permite preluarea victimelor şi efectuarea cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
O altă nenorocire a avut loc duminică după amiază, atunci când două persoane, între care un copil de 4 ani, au decedat, iar alte două au fost rănite în urma unui accident rutier produs duminică seara în comuna Tetoiu, pentru preluarea victimelor fiind solicitat şi un elicopter SMURD, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

"Două persoane sunt decedate, între care şi un copil, şi două sunt conştiente, pentru una lucrându-se la descarcerare. La faţa locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD care va prelua pacientul care este încarcerat. Cealaltă victimă, conştientă, a fost preluată de o ambulanţă SAJ", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fluger.

Din primele date ale poliţiştilor se pare că autovehiculul în care se aflau cele patru persoane ar fi lovit un cap de pod. 
Sursa foto: ISU Valcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători în gara Băbeni din județul Vâlcea

05 Oct 2023 916

Județul Vâlcea Circulație reluată pe DN 7

19 Sep 2023 719

Județul Argeș Trafic oprit pe DN 7

19 Sep 2023 634

Județul Vâlcea Restricții de trafic pe mai multe artere rutiere pentru efectuarea de lucrări

18 Sep 2023 436

IGPR InfotraficJudețul Vâlcea- Circulație îngreunată pe DN 7

03 Aug 2023 711

IGPR InfotraficJudețul Vâlcea -Trafic blocat pe DN 7

21 Jul 2023 548

IGPR InfotraficJudețul Vâlcea -Lucrări de reparații

30 May 2023 787

ÎPS Teodosie va oficia căsătoria lui George Simion din localitatea Măciuca

27 Aug 2022 2223

IGPR InfotraficJudețul Vâlcea - Lucrări de reparații

14 Jul 2022 772

Tragedie la Vâlcea O femeie a murit după ce a fost înțepată de un bondar. Medicul Adrian Marinescu-„Este foarte greu să previi astfel de reacții”

06 Jun 2022 1338

O mașină din Ucraina a luat foc în Călimănești, județul Vâlcea. În autoturism se afla și un copil de o lună (VIDEO)

09 Apr 2022 1740

Elev agresat de trei colegi într-un liceu din Horezu, județul Vâlcea. Suspecții, sancționați de jandarmi

17 Feb 2022 1417

Vâlcea O femeie în vârstă de 75 de ani a murit după ce a fost atacată de câinii vecinului

25 Nov 2021 1423

UPDATE Patru persoane au murit şi alte trei sunt în stare foarte gravă în urma unei explozii la Uzina Mecanică Băbeni

18 Nov 2021 1910

IGPR - Infotrafic Județul Argeș - Trafic blocat pe DN 7

16 Aug 2021 942