Traian Basescu la ROMEX 05

Activitati militare romano-americane la Babadag

Personalitati publice si oameni politici au fost invitati sa ia parte la aplicatiile militare ROMEX 05 de "Ziua Distinsilor Vizitatori" * In cadrul antrenamentului de ieri, soldatii romani si americani au simulat deturnarea unui convoi * Pentru realizarea cat mai veridica a unui razboi de gherila s-au folosit machete-case * Imediat dupa razboi urmeaza reconstructia zonelor afectate, astfel incat militarii participa si la programe sociale in localitati din judetul Tulcea

Presedintele Romaniei Traian Basescu a participat ieri la "Ziua Distinsilor Vizitatori" din cadrul exercitiului romano-american ROMEX 05. Seful statului a vizitat tabara militarilor stabiliti in poligonul de la Babadag, dupa care a asistat la un exercitiu care simula deturnarea unui convoi. Reprezentatia de ieri a fost cel mai amplu antrenament organizat de militarii romani si americani din Romania. In poligon se afla doua machete-case cu dimensiuni diferite ce au fost utilizate pentru simularea unei lupte de gherila. Alte componente de recuzita a infanteristilor celor doua tari partenere au fost o linie de tinte mobile dispuse la diferite distante pentru desfasurarea atacului si apararii unui convoi de autovehicule si alte trei aliniamente de tinte de diferite forme si marimi care vor fi utilizate pentru trageri cu armamentul de infanterie. Un regim special il va avea instruirea romanilor in folosirea echipamentului laser pentru fixarea tintei si utilizarea GPS pentru stabilirea coordonatelor exacte ale punctelor de asalt, a declarat maiorul Dan Anghel.Proiecte militar-sociale pentru localitati din TulceaSosirea americanilor in judetul Tulcea a insemnat un beneficiu pentru localitatile Babadag, Visina si Jurilovca. Militarii Batalionului 877 Geniu a statului Alabama se ocupa de modernizarea a patru scoli si gradinite. Actiunile lor includ construirea unor toalete, modernizarea unor terenuri de joaca, refacerea acoperisurilor, repararea gardurilor si reamenajarea spatiilor verzi. Soldatii au revopsit anumite parti ale institutiilor de invatamant si au facut mici reparatii ale structurilor de rezistenta. Contractorii civili au asigurat materialele si uneltele necesare lucrarilor sociale. Simultan cu antrenamentele comune din poligon, militarii Brigazii 71 din Garda Nationala a statului Texas si cei romani au contribuit la acest efort, trecand de la pregatirea tactica la ajutarea modernizarii scolilor. Proiectele acestea vor ajuta comunitatile locale si au oferit genistilor ocazia sa se antreneze in specialitatea lor militara. Actiunile civile au intarit atat relatiile dintre cele doua forte armate, cat si pe cele cu comunitatile locale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 218

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 8921

IGPR Infotrafic Circulație reluată pe centura București

25 Apr 2024 262

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

25 Apr 2024 288

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 301

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 764

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 593

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 743

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 420

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1460

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 278

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1252

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 634

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 680